Lansarea comerciala a canalului TV A+

Începând cu data de 1 iulie, MediaMall, regia de vânzări a postului Minimax, îşi va adăuga în portofoliu încă un post TV, Anime+ .

Anime+ este ultima noutate pe piaţa de divertisment din România. Un canal de televiziune ce transmite anime-uri, un sector neacoperit până în prezent. Recepţionat în intervalul orar 20:00- 02:00, Anime+ se adresează mai ales tinerilor cu vârsta între 12 şi 20 ani.

Anime+ difuzează o gamă largă de anime-uri, reuşind să acopere un target mult mai extins. Pe lângă succese internaţionale ca “Pokemon”, “Ţestoasele Ninja” si “Inuyasha”, fanii genului vor găsi anime-uri de ultimă generaţie precum “Full Metal Panic”, “Kaleido Star” sau “Ghost Stories”. Desigur, toate anime-urile prezente pe Anime+ sunt însoţite de avertizări privind limita de vârstă, recomandate de CNA.

Lansarea comercială a acestui post TV este însoţită şi de o ofertă deosebită pentru advertiseri: publicitatea pe Anime+ în luna iulie este gratuită.

“Anime” este titulatura pentru desenele animate japoneze ce au anumite caracteristici de fond sau de formă prin care se deosebesc de oricare alte animaţii, fie ele europene sau americane. Spre deosebire de stilul american, nu toate anime-urile sunt destinate copiilor. Unul dintre cele mai importante criterii distinctive ar fi faptul că majoritatea anime-urilor sunt transpuneri ale unei manga, bandă desenată japoneză, implicit adoptând stilul acesteia de desen şi naraţiune. Un alt punct distinctiv ar fi modul specific în care sunt ilustrate emoţiile, anumite exagerări şi caricaturizarea trăsăturilor.

Dacă la toate acestea mai adăugăm şi personajele colorate, originale, specifice anime-ului şi modul în care acesta reuşeşte să ţintească o varietate largă de grupuri de vârstă, cu foarte mare succes chiar, reuşim să creăm o imagine iniţială a curentului, precum şi a motivelor care îl fac atât de popular.

Audienţele înregistrate până în acest moment ne confirmă faptul că Anime+ va deveni unul dintre liderii de piaţă pe segmentul 12-20 între orele precizate.