Lansarea Centrului de Comunicare cu Alumni in Universitatea de Vest din Timisoara

Centrul de Comunicare cu Alumni din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara (UVT) a fost lansat ieri, 28 noiembrie, la Timisoara. Evenimentul s-a derulat in cadrul proiectului „Consolidarea relatiei alumni-mediul universitar" in care Universitatea de Vest din Timisoara este implicata in calitate de partener. Proiectul reuneste in parteneriat Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, trei universitati de prestigiu din tara – Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea „Babes Bolyai" din Cluj-Napoca si Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, mediul de afaceri – Novensys Corporation si Gold Agama Consulting -, respectiv Uniunea Nationala a Studentilor din Romania.
În cadrul evenimentului, managerul de proiect Ioana Alina Sandu a declarat: „Lansarea centrului este un prilej de bilant al activitatilor desfasurate cu succes pana acum prin proiect si al planurilor pentru etapele care vor urma. Proiectul se adreseaza deopotriva studentilor, cadrelor didactice din managementul universitatilor, cadrelor didactice implicate in comisiile de asigurare a calitatii in invatamantul superior si in dezvoltarea programelor de studii si persoanelor din mediul de afaceri, din domenii de activitate conexe domeniilor pentru care sunt pregatiti studentii universitatilor partenere. Dupa lansarea de la Timisoara va urma lansarea centrului de comunicare cu alumni de la Iasi si apoi din Cluj-Napoca".
Proiectul are ca obiectiv principal cresterea gradului de comunicare intre mediul universitar si mediul economic (angajatori) in vederea promovarii ofertei educationale, a imbunatatirii serviciilor oferite de sistemul de invatamant si corelarii cererii pietei muncii cu oferta educationala universitara. „De-a lungul acestui proiect am organizat la Timisoara focus-grupuri la care au participat atat cadre didactice, studenti, cat si reprezentanti ai companiilor angajatoare pentru a asculta si a ne concentra pe principalele nevoi ale mediului de afaceri si ale studentilor. Am organizat evenimente de tip Open Day la companii importante din Timisoara, precum Pasmatex, Continental Automotive Romania, prezentari de bune practici si alte actiuni de comunicare intre mediul universitar si alumni. Toate aceste activitati vor deveni permanente prin centrul de comunicare cu alumni, care se lanseaza astazi in cadrul universitatii noastre", a declarat prof. univ. dr. Petru Ştefea, lider partener UVT.
„Managementul comunicarii cu alumni pentru institutiile de invatamant superior din Romania" se inscrie pe axa prioritara 1 – „Educatia si formarea profesionala in sprijinul cresterii economice si societatii bazate pe cunoastere", in Domeniul major de interventie 1.2 – „Calitate in invatamantul superior" si are o durata de derulare de 30 de luni.
Persoanele interesate de informatii suplimentare pe aceasta tema pot contacta responsabilii proiectului la adresa de email alumni@agama-pr.com.