Lansarea cartii 102 minute – povestea nespusa a luptei pentru supravietuire din interiorul Turnurilor Gemene

Editura Nemira lansează vineri, 13 octombrie, ora 19.00, la magazinul Diverta din Plaza Romania o carte eveniment – 102 minute de Jim Dwyer şi Kevin Flynn, reporteri la New York Times, tradusă din limba engleză de Bogdan Marchidanu.

„Timp de 102 minute, în dimineaţa zilei de 11 septembrie 2001, 14 000 de oameni s-au luptat pentru viaţă la World Trade Center. Această carte intenţionează să dezvăluie ce s-a întâmplat atunci, exclusiv din perspectiva oamenilor din interiorul Turnurilor Gemene – angajaţi ai firmelor, vizitatori şi salvatorii care le-au sărit în ajutor. Relatările lor sunt extrase din 200 de interviuri cu supravieţuitori şi martori, din mii de pagini de transcrieri ale transmisiilor radio, din mesaje telefonice, electronice şi din diverse discuţii.“ – nota autorilor.

Un document esenţial şi şocant, care redă dramatismul luptei pentru viaţă în World Trade Center, în dimineaţa zilei de 11 septembrie, când fiecare minut a contat. O privire din interior asupra unei zile pe care lumea întreagă a trăit-o numai din afară; o luptă inegală cu spaima, cu moartea şi cu haosul purtată de oameni obişnuiţi aflaţi în situaţii imposibile.

După lansarea de carte va avea loc premiera filmului World Trade Center, la Movieplex (ora 20). Un film despre 11 septembrie în regia lui Oliver Stone, cu Nicolas Cage în rolul principal, o poveste adevărată despre curaj şi supravieţuire, preia cazul real a doi poliţişti care au supravieţuit sub dărâmăturile Turnurilor Gemene timp de peste 12 ore.
(Diverta)