Lansare: ISTORIA LOVITURILOR DE STAT IN ROMANIA

Diverta Plaza Romania impreuna cu Editura RAO va invita vineri, 3 februarie 2006, ora 18.00, la lansarea, in prezenta autorului, a cartii ISTORIA LOVITURILOR DE STAT IN ROMÂNIA REVOLUTIA DIN DECEMBRIE 1989 – o tragedie romaneasca (vol. IV, partea a 2-a) de Alex Mihai Stoenescu.

La 15 ani de la revolutia intimplata intre decembrie 1989 si mai 1990 intrebarile pe care si le pun romanii sunt atat de numeroase incat chiar simpla lor insiruire pe o lista i-ar face sa abandoneze interesul pentru un raspuns. Unii ar vrea sa cunoasca tot adevarul. Altii ar prefera sa li se raspunda macar la una dintre intrebari:

A fost revolutie sau lovitura de stat?

In realitate, intrebarea provine dintr-o confuzie. Nu numai diversitatea si numarul intrebarilor, dar si tentativele politice insistente de a raspunde la ele in timpul scurt care s-a scurs de la evenimente, precum si folosirea excesiva a lor in scopuri partizane produc un fenomen dintre cele mai nocive: chiar daca se spune adevarul, acesta nu mai poate fi crezut de generatiile contemporane.

Cartea ISTORIA LOVITURILOR DE STAT IN ROMÂNIA REVOLUTIA DIN DECEMBRIE 1989 – o tragedie romaneasca (vol. IV, partea a 2-a) de Alex Mihai Stoenescu poate fi achizitionata deja atat pe www.dol.ro, cat si in lantul de librarii Diverta.