Lansare Humanitas: albumul Palatul Elisabeta

Luni, 8 mai, ora 12.00, va avea loc, in Sala Mare a cladirii CEC, Calea Victoriei nr. 11, lansarea albumului “Palatul Elisabeta”, in prezenta MS Regele Mihai, MS Regina Ana, ASR Principesa Margareta si AS Principele Radu.

Prefatat de ASR Principesa Margareta, albumul cuprinde o prezentare completa, in text si imagini, a Palatului Elisabeta, resedinta de stat a Familiei Regale de azi. Autorul, AS Radu, Principe de Hohenzollern-Veringen, considera palatul proiectat in anii 1930 de tanarul arhitect Marcu nu numai un armonios monument arhitectonic, ci si un loc incarcat de simboluri ale trecutului si prezentului deopotriva. De-a lungul „vizitei ghidate” prin palat pe care o ofera cititorilor albumului, AS Principele Radu ii evoca pe membrii de altadata ai Familiei Regale, de la Regele Carol I pana la Regina-mama Elena, dar ii prezinta si pe cei de azi.
Acest superb album cu fotografii color realizate de Serban Bonciocat apare intr-un an marcat de aniversarea a patru evenimente-cheie legate de regalitate: 140 de ani de la fondarea dinastiei regale romane (venirea pe tron a Domnitorului Carol I, 10 mai 1866), 125 de ani de la proclamarea Regatului Romaniei (10 mai 1881), 100 de ani de la Expozitia Nationala Romana (6 iunie 1906), 85 de ani ai MS Regelui Mihai I (la 25 octombrie 2006).

La finele evenimentului, familia regala va acorda autografe.