Lance Armstrong ar putea pierde cele 7 titluri obtinute la Turul Frantei

august 24, 2012

Agentia Anti-Doping din Statele Unite a anuntat ca ii va retrage titlurile lui Lance Armstrong obtinute la Turul Frantei. Astfel autoritatile il coboara pe sportiv de pe piedestalul unuia dintre cei mai buni ciclisti ai tuturor timpurilor, transformandu-l intr-un om obisnuit. Anuntul agentiei vine dupa ce Lance Armstrong a renuntat la batalia legala impotriva acuzatiilor de dopaj care i se aduc.

Seful Agentiei americane Anti-Doping, Travis Tygard, a spus ca, pe langa cele sapte titluri obtinute la Turul Frantei, Armstrong va primi si o interdictie pe viata la competitiile sportive si ar putea pierde si alte premii si sume de bani castigate in urma concursurilor la care a participat. Sportivul ar putea ramane si fara medalia de bronz obtinuta  la Olimpiada din 2000, in cazul in care Comitetul olimpic va decide acest lucru, in urma analizei probelor din dosarul de dopaj.

Armstrong s-a retras din activitatea sportiva anul trecut si a renuntat la a-si demonstra nevinovatia in procesul e dopaj, refuzand sa participe la audierile Agentiei Anti-Doping a Statelor Unite, ultma sansa de a-si demonstra nevinovatia. El spune ca a renuntat la lupta deoarece s-a saturat sa combata niste acuzatii care-l urmaresc deja de prea multi ani. Armstrong continua spunand ca sutele de teste anti-doping pe care le-a facut si le-a trecut de-a lungul carierei constituie o dovada clara care-i demonstreaza nevinovatia si ii legitimeaza performantele obtinute la Turul Frantei intre 1999 si 2005.

Agentia Anti-Drog din SUA a interpretat decizia lui Armstrong de a renunta ca o recunoastere a vinovatiei, etichetandu-l pe sportivul devenit o legenda a ciclismului ca trisor. Pe langa performante sportive si titlurile castigate pe bicicleta, Armstrong si-a demonstrat forta si in lupta cu o boala grava, el a reusit s-si revina complet dupa cancerul testicular de care a suferit.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro