La Roche anunta o crestere globala a vanzarilor de farmaceutice de 22%

F. Hoffmann – La Roche anunţă o creştere globală a vânzărilor de farmaceutice de 22%, în prima jumătate a anului 2005

Compania F.Hoffmann-La Roche a raportat, pentru prima jumătate a anului 2005, o creştere semnificativă a profitului operaţional, la nivel de corporaţie, cu 30% mai mult comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. De asemenea, în prima jumătate a anului 2005, vânzările globale Roche sunt cu aproximativ 17% mai mari, raportat la perioada similară a anului trecut.

“Roche a avut o evoluţie extrem de bună pentru prima jumătate a anului 2005. Ne-am majorat proftul net, ne-am consolidat poziţia pe piaţa globală şi am înregistrat progrese majore pe pieţele recent penetrate. Dar cea mai semnificativă performanţă o reprezintă rezultatele pozitive ale studiilor clinice desfăşurate de compania noastră. Acestea aduc noi speranţe pentru mulţi pacienţi, în special pentru cei diagnosticaţi cu cancer”, declară Franz B. Humer, Preşedinte şi CEO Roche.

Creşterea vânzărilor cu 22% raportată de divizia de farmaceutice a companiei F.Hoffmann-La Roche pentru prima jumătate a anului 2005 este generată în principal de cererea crescută pentru produsele destinate în tratamentul cancerului (Avastin® şi Tarceva®) precum şi pentru produsul anti-gripal Tamiflu®.
Avastin®, cea mai revoluţionară formă de terapie în tratamentul cancerului colorectal, recent înregistrat şi în România, şi unul dintre produsele inovatoare aflate în portofoliul companiei F.Hoffmann-La Roche a înregistrat în ultimele patru trimestre vânzări ce au depăşit 1 miliard de franci elveţieni, la nivel global.

Rezultatele excepţionale înregistrate de compania F. Hoffmann-La Roche în prima jumătate a acestui an au avut ca principal vector de creştere performanţele diviziei de farmaceutice a companiei. Vânzările acestei divizii au depăşit de trei ori media pieţei globale şi cu mult mediile principalelor trei pieţei în care activează: Statele Unite ale Americii, Europa şi Japonia.