La Cupa Dalmatia din Croatia, ASP Oradea si-a indeplinit prima etapa a strategiei de imbunatatire a performantelor, implementata cu sprijinul IWBF Europe si al Fundatiei Vodafone Romania

decembrie 8, 2009

- 3 noi sportivi in scaun rulant s-au alaturat echipei ASP Oradea, in urma efortului asociatiei de promovare profesionista a baschetului adaptat
- In pofida infrangerilor 'spectaculoase' din Croatia, jucatorii ASP Oradea s-au aratat extrem de multumiti de contactul cu renumita scoala de baschet din fostul spatiu iugoslav

Mai multe imagini cu sportivii pe http://magisterclub.ro/mbc/ro/index.php?id=stiri&page=314

Vodice, Croatia, 4 decembrie 2009 Asociatia Pinochio Oradea (ASP Oradea) a participat, intre 27 si 29 noiembrie 2009, la a VI-a editie a Turneului International de Baschet in Fotoliu Rulant 'Cupa Dalmatia' de la Vodice, Croatia.

Competitia a reunit 6 echipe din Croatia (KKI* Vodice), Austria (Flink Stones), Bosnia Hertegovina (KKI Sanski Most), Slovenia (KKI 'Mercator' Ljubljana si KKI Maribor) si Romania (ASP Oradea). S-a jucat in sistemul de 2 grupe:

Grupa A
KKI Vodice, Croatia
KKI 'Mercator' Ljubljana, Slovenia
KKI ASP Oradea, Romania

Grupa B
KKI Flink Stones, Austria
KKI Sanski Most, Bosnia Hertegovina
KKI Maribor, Slovenia

* Kosarkaski Klub Invalida / Club de baschet in fotoliu rulant

Presedinta ASP Oradea, doamna Cristina Cozma Cartis ne-a relatat despre eveniment:
'ASP a disputat primul meci chiar vineri, 27.11.2009, imediat dupa sosire. Am uitat cu totii de oboseala drumului, la aflarea vestii ca una dintre echipele din grupa noastra, KKI 'Mercator' Ljubljana, Slovenia, era castigatoarea editiei precedente a Cupei Dalmatia. Am fost depasiti net valoric, toate echipele participante la aceasta competitie concurand in campionatele interne din Liga NLB de baschet in fotoliu rulant, mai putin Flink Stones, care activeaza in Austria. NLB este o liga regionala de baschet in fotoliu rulant formata din echipe de club din Croatia, Slovenia, Bosnia Hertegovina si Serbia.

Stiam ca baschetul este unul dintre cele mai iubite sporturi in Croatia, insa, pe langa acest sentiment, am gasit si o organizare impecabila atat a evenimentului, cat si a tacticii de joc, din care am incercat sa asimilam cat mai multe elemente.

In plus, renumita scoala de baschet din fostul spatiu iugoslav, arhetip valabil si la nivelul sportului adaptat, s-a dovedit si un autentic model de sportivitate si generozitate. Deoarece ASP Oradea nu avea nicio rezerva, am jucat, in premiera, atat eu, cat si Cristian Cartis, pe post de inlocuitori, in cel mai greu meci, cu 'Mercator' Ljubljana, pentru a le oferi coechipierilor cateva minute de repaus, potrivit strategiei noastre de imbunatatire a performantelor. Interventia noastra era conform regulamentelor internationale, insa m-am temut ca lipsa de experienta atat a mea, cat si a lui Cristian Cartis, fiul meu, care in acea zi a implinit 8 ani, ii va indigna pe competitori. Dar n-a fost asa, sportivii sloveni ne-au acceptat si integrat cu rapiditate, dand dovada de noblete si fair-play.

In grupa A, echipa ASP Oradea a obtinut urmatoarele rezultate:
20 - 75 - ASP Oradea KKI Vodice
27 - 91 - ASP Oradea KKI 'Mercator'

Clasament grupa A:
1. KKI 'Mercator'
2. KKI Vodice
3. ASP Oradea

In meciul pentru locurile 5 6:
20 - 70 - ASP Oradea KKI Maribor

Finala s-a disputat intre echipele KKI 'Mercator' Ljubljana si Flink Stones, echipa slovena castigand cu scorul de 60 la 47.

Le multumim tuturor celor care ne-au sprijinit si au fost alaturi de noi si la aceasta competitie de la Vodice, din Croatia si echipei FAN Courier, care a facut posibila 'livrarea' noastra la destinatie!

Participarea ASP Oradea la acest turneu a fost deosebit de importanta si pentru realizarea strategiei de imbunatatire a performantelor, implementate cu ajutorul IWBF Europe (Federatia Internationala de Baschet in Fotoliu Rulant - Europa) si cu sprijinul Fundatiei Vodafone Romania. In acest sens, am indeplinit obiectivul de largire a lotului de jucatori, echipei alaturandu-i-se inca trei noi membri: Adrian Bojani, Ion Talpa si Tudor Bas.'

Vodice a fost consemnat pentru prima data in 1402, desi a fost fondat inca din timpul Imperiului Roman ca Arausa. Acum este una dintre destinatiile turistice ale Croatiei. Este situat pe malul Marii Adriatice si are o varietate bogata de plaje de prundis, nisip si ciment. Golful Vodice este o zona favorabila sporturilor nautice. Numele Vodice deriva din cuvantul cu semnificatia izvoare, care alimentau intreaga regiune.

Fundatia Vodafone Romnia este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale companiei. De la infiintarea sa, in urma cu 11 ani, Fundatia Vodafone Romania a investit 7,5 milioane de Euro, in sute de programe in beneficiul copiilor, batranilor, persoanelor defavorizate, cu dizabilitati si al victimelor calamitatilor naturale. Prin proiectele in care se implica, Fundatia Vodafone Romania se straduieste sa raspunda cat mai bine nevoilor comunitatii si sa imbunatateasca viata oamenilor din Romania. Aceasta reprezinta misiunea asumata si urmarita cu consecventa in cei 11 ani de existenta.

Fan Courier Express (www.fancourier.ro) este liderul companiilor de curierat rapid intern din Romania, avand cea mai numeroasa echipa, cea mai mare flota si cea mai vasta retea de acoperire.
FAN Courier a depasit anul acesta un total de 28 000 de clienti. Fie ca vorbim despre clienti ce provin din industrii consacrate (financiar bancar, asigurari, cosmetice, mass-media) sau din cele mai noi ramuri (comert electronic, teleshoping), acestia aleg in fiecare zi FAN Courier pentru serviciile de curierat.

Extreme Zone Adventure (www.extreme-zone-adventure.ro) organizeaza activitati sportive extreme si team-building si comercializeaza articole sportive: raft-uri, caiace, echipamente, jocuri si hidrobiciclete. Sporturile extreme si activitatile conexe sunt practicate cu instructori autorizati.
Extreme Zone Adventure SRL a fost infiintata la sfarsitul anului 2007, din pasiunea pentru sporturile si activitatile outdoor (mai mult sau mai putin extreme) a doi tineri: Adrian Iuhas si Radu Tanase: Nu suntem doar o simpla firma de sporturi extreme si activitati outdoor. Ne dorim a fi un liant al tuturor firmelor, asociatiilor, cluburilor si al organizatiilor cu profil asemanator, deoarece scopul nostru este de a promova turismul local si national si a-l ridica la standarde europene. Impreuna cu colaboratorii nostrii, am creat, pentru toate gusturile, o oferta deosebit de bogata si de generoasa de activitati desfasurate in inima naturii. Indiferent de anotimp, amatorii de adrenalina vor gasi la noi motive de a reveni iar si iar.

Donis (www.donis.ro) este unic distribuitor autorizat in Romania al produselor renumitelor companii germane: MEYRA-ORTOPEDIA (producator de fotolii rulante cu antrenare manuala si electrica, dispozitive pentru recuperare lifturi, rampe etc.), RUSSKA (produse pentru ingrijire la domiciliu si in institutii specializate, hranirea, medicatia si igiena pacientului, articole de recuperare) si BOCK (paturi electrice, saltele antiescara). Donis sprijina in fiecare an, de la infiintare, actiunile sportive ale persoanelor cu dizabilitati din Romania.

Asociatia Pinochio Oradea (ASP Oradea) este o organizatie non-profit care are ca scop crearea unui cadru propice pentru integrarea persoanelor cu dizabilitati si promovarea sportului adaptat, integrarea prin sport, promovarea sportului pentru persoanele cu dizabilitati, a baschetului in fotoliu rulant si urmareste cresterea gradului de perceptie a societatii romanesti fata de aptitudinile persoanelor cu dizabilitati motrice si nevoia de sprijin a acestora din partea comunitatii. Promovarea in afara granitelor tarii a baschetului in fotoliu rulant practicat in Romania este o prioritate.

Echipa ASP Oradea multumeste tuturor partenerilor si jurnalistilor pentru sprijinul constant care i-a facilitat participarea anul acesta, in aprilie, la Turneul International de Baschet in Fotoliu Rulant din Banja Luka, Bosnia Hertegovina si, in septembrie, la Turneul International de Baschet in Fotoliu Rulant din Wroclaw, Polonia.

De asemenea, echipa ASP Oradea multumeste Fundatiei Vodafone Romania pentru increderea si sustinerea acordate, fara de care, organizarea editiei a V-a a Turneului International de Baschet in Fotoliu Rulant 'Maria', 13-15.11.2009, nu ar fi fost posibila.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro