La ce ajuta oregano?

decembrie 12, 2007

Aroma balsamica si finuta a condimentului oregano face din el condimentul perfect pentru mancarea mediteraneana si mexicana. Condimentul este cunoscut popular sub numele de “bucuria munctilor” si este disponibil pe tot parcursul anului.
Poate ca ai vazut in magazinele cu produse sanatoase o sticluta cu “ulei de oregano”. Exista cateva motive importante pentru care se vinde acest produs.
Uleiul volatil al acestui condiment contine substante care inhiba dezvoltarea bacteriilor. In Mexic, cercetatorii au comparat oregano cu tinidazol-un medicament prescris adesea pentru a trata giardia. Rezultatele au aratat ca oregano este mai eficient impotriva giardiei decat medicamentul prescris.
Oregano are un potential crescut al activitatii antioxidante, prevenind degradarea celulelor din corp prin oxidare. Aceasta calitate se datoreaza continutului in fitonutrienti. In studiile de laborator, oregano a demonstrat o capacitate de antioxidare mai puternica decat doi antioxidanti sintetici adaugati in mod normal mancarii procesate. In plus, luand ca masura cantitatea de un gram, oregano s-a demonstrat a avea o capacitate de antioxidare de 42 de ori mai mare decat merele, de 30 de ori mai mare decat cartofii, de 12 ori mai mare decat portocalele, si de 4 ori mai mare decat zmeura.
Tot oregano este o buna sursa de fibra. Fibra reduce nivelul colesterolului si riscul inmbolnavirii de cancer la colon.
Oregano poate fi considerat un beneficiu si datorita nutrientilor pe care ii contine: fier, magneziu, calciu, vitamina C, vitamina A si acizi grasi omega-3.
Sursa: www.whfoods.org

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro