Klaus Iohannis: Nu intenționez să revenim la starea de urgență

Președintele Klaus Iohannis a reiterat vineri că starea de urgență nu va reveni în România în contextul creșterii numărului de cazuri de coronavirus și a insistat că măsurile deja în vigoare sunt cele mai bune pentru a gestiona pandemia, dar doar dacă sunt respectate.

„Sperietoarea cu starea de urgență este vehiculată de multa lume. Nu intenționez să revenim la stare de urgenta, există masuri mai puțin dure care au efecte poate mai bune. Nu avem nevoie să închidem toată țara pentru a avea un efect de îngrădire. Pentru a purta masca nu este nevoie de stare de urgență", a afirmat Klaus Iohannis cu ocazia unei vizite la Institutul Național de Sănătate Publică.

El a arătat că a avut o solicitarea către Guvern pentru mai multe locuri la ATI și este nevoie de soluții concrete pentru a rezolva astfel de probleme.

Șeful statului a respins și posibilitatea de a reînchide școlile sau de a amâna alegerile parlamentare.

„Copiii sunt în siguranță în școli. Sigur, unde apar cazuri de boală nu sunt alternative. Măsuri restrictive trebuie luate acolo unde nu sunt soluții. Copiii trebuie să meargă la școală", a afirmat Klaus Iohannis.

 

 

Sursa: europalibera.org