Kinetoterapia executata de specialist din domeniu

Kinetoterapie, ortografiata si chinetoterapie, denumita si chineziterapie sau kinetologie medicala este un tip de gimnastica medicala, care inseamna, etimologic, terapia prin miscare. Se foloseste pentru recuperare medicala si consta, pe langa efectuarea unor exercitii, intr-un ansamblu de tehnici si metode aplicate in functie de fiecare persoana si afectiunea pe care o prezinta.

Kinetoterapia face parte din medicina fizica si studiaza mecanismele neuromusculare si articulare care ii asigura omului activitatile motrice normale. Are la baza miscarea efectuata prin programe de recuperare medicala bine structurate, ce au ca scop refacerea unor functii diminuate.

Programele de kinetoterapie sunt special concepute tinand cont de constitutia pacientului, varsta, afectiunea pe care o are, tipul de activitate pe care il desfasoara, stadiul de evolutie a bolii, existenta altor afectiuni. In cadrul programelor fiecare pacient este abordat individual, beneficiaza de supraveghere specializata din partea unui kinetoterapeut. De asemenea sedintele au loc intr-un cabinet de kinetoterapie specializat din Bucuresti, dodat cu aparatura de ultima generatie si cu un specialist care se va ocupa de prolemele dumneavoastra.

Tehnici utilizate in kinetoterapie

Specialistii kinetoterapeuti afirma ca fiecare muschi are o legatura directa cu un organ, iar atunci cand un muschi este slabit sau imobilizat pot aparea disfunctii si la nivel organelor. Tehnicile utilizate in kinetoterapie variaza in functie de boala pacientul, insa de cele mai multe ori kinetoterapia ajunge sa combine partea de exercitii fizice cu presopunctura, cu masajul limfatic, cu sfaturile nutritionale sau chiar cu manevre pentru scaderea hipertoniei musculaturii.

Desi nu exista multe cercetari stiintifice care sa confirme filosofia de baza a kinetoterapiei, specialistii spun ca miscare este cu siguranta o cale sigura prin care organismul se poate echilibra.

Principalele obiective ale kinetoterapiei sunt:

  • Relaxarea
  • Corectarea posturii si aliniamentului corporal
  • Cresterea mobilitatii articulare
  • Cresterea fortei si rezistentei musculare
  • Imbunatatirea coordonarii, controlului neuro-muscular al miscarii si echilibrului.
  • Cresterea capacitatii de efort
  • Reeducarea sensibilitatii

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Kinetoterapia executata de specialist din domeniu