Kaspersky Lab a obtinut un nou brevet in Statele Unite ale Americii pentru o tehnologie revolutionara care permite estimarea exacta a impactului potential pe care il poate avea o epidemie malware, ajutand la impiedicarea cresterii nivelului ei de raspandire.
In prezent, programele periculoase au capacitatea de a se raspandi foarte rapid, precum focul nesupravegheat, infectand milioane de computere atunci cand o epidemie izbucneste pe Internet. Astfel de situatii pot conduce la prabusirea unor infrastructuri IT, computerele devenind vulnerabile la scurgeri de informatii, care apoi deschid drumul unor tentative majore de frauda. Detectarea malware-ului pe fiecare calculator in parte se dovedeste a fi putin eficienta in cazul unor asemenea incidente.
Expertii Kaspersky Lab considera ca o metoda pentru estimarea nivelului si directiei de crestere a unei epidemii, asemenea unui sistem de alarma, este absolut necesar in astfel de situatii. Yury Mashevsky, Yury Namestnikov, Nikolay Denishchenko si Pavel Zelensky au dezvoltat noua tehnologie Kaspersky Lab, care a obtinut brevetul cu numarul 7743419 din partea US Patent & Trademark Office, in data de 22 iunie 2010.
Aceasta functioneaza prin analiza datelor statistice despre amenintarile informatice, obtinute dintr-o retea de monitorizare globala. Reteaua urmareste numarul de download-uri ale programelor malware, atacurile initiate de hackeri, precum si alte incidente legate de securitate, inregistrand ora la care se produc, sursa si locatia geografica. Epidemiile aflate in faza incipienta pot fi identificate in functie de numarul de incidente informatice care se produc la un anumit moment intr-o anumita zona a globului. Noua metoda permite identificarea cu usurinta a sursei unei epidemii si poate estima gradul si modul ei de propagare.
Informatiile oferite de tehnologia Kaspersky pot fi utilizate de toate tarile care se afla in calea unei posibile epidemii, pentru a initia masuri de protectie. Monitorizarea, detectia si analiza datelor este realizata in timp real, metoda fiind foarte eficienta pentru protejarea impotriva epidemiilor malware care se raspandesc foarte rapid.
"Noul sistem include un set de avantaje in fata altor solutii similare", spune Nadia Kashchenko, Chief Intellectual Property Counsel Kaspersky Lab. "Aceasta tehnologie contine un subsistem pentru detectarea sursei pericolului, un modul care genereaza masuri de protectie si un alt subsistem care simuleaza gradul de raspandire a epidemiei", completeaza aceasta.
Kaspersky Lab are peste 50 de brevete care asteapta aprobare - in Statele Unite ale Americii, China, Rusia si Europa - ce acopera o arie larga de noi tehnologii la care au lucrat specialistii companiei.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro