Junioara LAURA AVRAM - locul al III lea la Campionatul European de Go, pentru senioare

In perioada 12 - 14 septembrie 2008, a avut loc, in orasul german Koblenz, cea de a IVa editie a Campionatului European de GO feminin, senioare.

Au participat jucatoare din Cehia, Finlanda, Franta, Marea Britanie, Romania si Germania.

S-a jucat in sistem McMahon, 5 runde, dupa regulile ING.

Acum 3 ani, la prima editie, gazduita de orasul german Taucha, s-a inregistrat o situatie deosebita pentru un concurs de Go. 3 jucatoare s-au clasat pe locul I, la egalitate perfecta de puncte si coeficientii SOS si SODOS: Rita Pocsai 4 dan (Ungaria), Zhao Pei 6 dan (Germania) si Svetlana Shikshina 1 dan pro (Rusia).

In 2006, editia a IIa a campionatului a avut loc la Port Erin, Isle of Man si a fost castigata de reprezentanta Cehiei, pragheza Klara Zaloudkova 1 dan.

Anul trecut, la Saint Petersburg, castigatoare a fost rusoaica Natalia Kovaleva 4 dan.

Anul acesta Germania, pentru a doua oara gazda a turneului european, isi lega toate sperantele, in castigarea titlului european, de Manuela Marz 4 dan, jucatoarea cu cel mai mare rang din concurs, in absenta rusoaicei Kovaleva.

Titlul a fost castigat de Klara Zaloudkova 2 dan si s-a decis in runda a IVa, cand s-au intalnit Manuela si Klara. Aceasta din urma a reusit, la un moment dat, capturarea unui grup mare de piese, ceea ce in final a dus-o la victorie.

In premiera, o jucatoare din Romania - Laura Avram 2 dan - campioana nationala la senioare, in 2007 - a participat la aceasta competitie europeana.

Laura Avram

Eleva a domnului profesor Teodor Virtic, legitimata la Clubul de Go de la Palatului Copiilor din Bistrita, Laura Avram 2 dan, aflata inca la varsta junioratului (in 23 septembrie va implini 16 ani) are deja rezultate notabile in competitiile nationale si europene (locul IV in 2008, la Campionatul European de perechi, seniori, alaturi de Lucian Corlan 5 dan).

Laura este eleva a Colegiului National "Liviu Rebreanu" din Bistrita, la clasa de limba germana, este pasionata de calatorii (iubeste mult Finlanda) si ii place sa citeasca.

Pana la sfarsitul anului, Laura va mai participa la 3 mari competitii:

-Grand Prix-ul Pandanet (20 - 21 septembrie 2008, Bucuresti);
-Jocurile Mondiale ale Sporturilor Mintii (Beijing. 3 - 18 octombrie 2008);
-Cupa Ambasadorului Japoniei (decembrie 2008, Bucuresti).

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro