Johnny Raducanu si Harry Tavitian intr-un duel pianistic

Marti 18 octombrie 2005 ora 19.00, Johnny Raducanu & Harry Tavitian duo, la Sala Radio. „Johnny Raducanu este un simbol si un spirit al jazzului romanesc. El m-a invatat sa traiesc jazzul” (Harry Tavitian) „Harry Tavitian este un muzicant foarte bun, extrem de talentat. E un artist adevarat, care apartine elitei muzicienilor de jazz. Harry e fiul meu adoptiv” (Johnny Raducanu) Harry Tavitian si Johnny Raducanu vor concerta la doua piane si pregatesc pentru acest concert un program inedit.

Pe cei doi pianisti romani ii leaga o lunga prietenie. In anii 80 cantau des impreuna. Harry Tavitian spunea despre acea perioada:
„Turneele prin toata tara cu Johnny au insemnat o adevarata scoala pentru mine. Nu in sens didactic, caci Johnny n-a spus o vorba despre armonii. De la el am invatat spiritul cu totul aparte si mentalitatea jazzmanului. Aceasta a fost stafeta pe care am preluat-o de la el. In concertele la patru maini, ieseau scantei, iar placerea de a canta impreuna se transmitea mereu mai departe, creand o atmosfera teribila”. (Interviu realizat de Iulian Ignat – Formula AS, 9-16 octombrie 2000)

„Romanian Jazz Piano Summit”: Johnny Raducanu & Harry Tavitian – este titlul sub care cei doi jazzmani au concertat in ultimii ani. Amintim concertele de mare succes, de la Festivalul de la Garana, din Muntii Semenicului; de la Palatele Brancovenesti de la portile Bucurestiului (Mogosoaia); concertul aniversar „Harry Tavitian – 30 de ani de jazz” – Constanta, Clubul Phoenix; Recitalul de la Budapesta, organizat de Universitatea Central Europeana la Duna Palota – sala Széchenyi; cel de la Timisoara, de la Club 30, de la Muzeul Taranului, 9 mai 2005 cu ocazia Zilei Europei si ultimul, acum o luna, la Satu Mare, in fata a peste 1000 de spectatori.

Concertul de la Sala Radio de marti, 18 octombrie, face parte din Festivalul de jazz Bucuresti. Harry Tavitian este prezent in acest festival ca invitat personal al lui Johnny Raducanu.