Joc video cu adevarat „sangeros”: jucatorilor li se preleva sange de fiecare data cand pierd

Proiectul a pornit de la ideea de a gasi o utilitate jocurilor electronice, pentru a schimba parerea generala ca singurul lor rol este acela de „a pierde timpul”. Compania care a demarat aceasta actiune, Brand & Grotesque, afirma ca tot sangele colectat va fi donat unor institutii medicale care au cu adevarat nevoie de acesta.

Sistemul, denumit sugestiv Blood Sport, poate fi folosit la orice dispozitiv prevazut cu un joystick (Xbox, PlayStation) sau orice alt instrument prin care utilizatorul poate controla comenzile din joc. La acest instrument de comanda se conecteaza un „sistem de colectare a sangelui”, alcatuit dintr-un ac introdus in vena jucatorului si un senzor care, odata declansat, initiaza prelevarea de sange de la acesta.

Oficialii companiei sunt convinsi ca, datorita cauzei nobile care sta la baza proiectului, acesta va fi apreciat de multi utilizatori. Se pot organiza chiar competitii intre mai multe persoane, iar cel care pierde nu va mai fi chiar atat de trist cand se va gandi ca prin esecul sau poate dona mai mult sange pentru cei suferinzi.

Tehnologia aflata la baza sistemului este destul de avansata, permitandu-i acestuia sa identifice momentele exacte in care sa preleveze sange, dar si atunci cand trebuie sa se inchida automat, in cazul in care a fost colectata deja o cantitate destul de mare de la un anumit jucator.

Sursa: Mirror