Job-uri pentru absolventi: sperietoare de ciori

Dupa terminarea facultatii, tinerii absolventi au planuri marete de cariera. Unii se orienteaza catre un job intr-o corporatie, altii isi incearca norocul pe cont propriu, dar unii nimeresc sa aiba un loc de munca la care nici nu se asteptau in anii dedicati studiilor universitare. Cum vi se pare un job de sperietoare de ciori, poate chiar o cariera de succes in domeniu?

Un proaspat absolvent de facultate din Marea Britanie a ales o cale profesionala mai putin obisnuita. La 22 de ani si cu diploma universitara la purtator, tanarul a ales sa devina sperietoare de ciori la o ferma din Norfolk in loc sa se orienteze catre o munca de birou. Jamie Fox a fost angajat de catre un fermier pentru a-i pazi culturile de rapita de potarnichile flamande care obisnuiesc sa dea iama in camp.

Fisa postului de sperietoare de pasari ii traseaza tanarului o singura sarcina de care trebuie sa se achite: gonirea potarnichilor ori de cate ori acestea apar in camp dornice de o masa copioasa. Cum incidentele nu sunt foarte frecvente, tanarul absolvent sta toata ziua pe un scaun si citeste, fiind bineinteles cu ochii in patru si cu urechile ciulite pentru a detecta orice miscare suspecta.

Licentiat in muzica, Jamie isi foloseste abilitatile dobandite in job-ul sau. El sperie potarnichile cu sunetul armonios al unui acordeon acompaniat de bataile unei talangi imprumutate de la gatul unei vaci.