Jazz polonez la Garana

Vineri, 14 iulie, ora 18.00, Slawomir Jaskulke Trio va concreta la Festivalul de Jazz de la Garana.

Inovatie, fantezie, originalitate si dinamism – iata doar cateva dintre atributele muzicii lui Jaskułke. Tanarul pianist, compozitor si aranjor a studiat la Academia de Muzica din Katowice, sectia jazz. A participat la numeroase festivaluri nationale si internationale, printre care Concursul National pentru Formatii Tinere de Jazz si Blues, Gdydia, (premiul I – categoria Cel mai bun instrumentist), Concursul de Standarde in Jazz, Siedlce (mentiune). Este membru la binecunoscutului Zbigniew Namysłowski Quartet (in aceasta formula concertând la Bucuresti in toamna anului 2004) si, in acelasi timp, lider al propriului grup „Slawomir Jaskulke Trio”.

Krzysztof Dziedzic 30 de ani, absolvent al Academiei de Muzica din Katowice. A debutat in cadrul Festivalului Jazz Jamboree ’94. Multiplu laureat al concursului international destinat formatiilor tinere “Jazz Juniors” organizat la Cracovia. La Festivalul “Jazz pe Odra ‘97” a obtinut un premiu individual. Prima trupa cu care a colaborat regulat a fost cvintetul lui Piotr Wojtasik. Acestuia i-a urmat Trio Adam Pierończyk.

Michal Jaros, basistul trio-ului, este absolvent al Asociatiei Scolilor de Muzica ‘Fryderyk Chopin’ din Varsovia, sectia jazz. A urmat cursuri postuniversitare la Academia de Muzica ‘Karol Szymanowski’ din Katowice, sectia de jazz si muzica usoara.

Institutul Polonez este o organizatie non profit, care desfasoara activitati culturale in scopul promovarii culturii poloneze in majoritatea tarilor europene (Austria, Belarus, Bulgaria, Cehia, Franta, Germania, Italia, Lituania, Marea Britanie, Romania, Rusia, Slovacia, Suedia, Ucraina, Ungaria) si in afara Europei (Israel, SUA), iar din 2004 si in Republica Moldova. Sursa sa de finantare o reprezinta Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone.

Aflat in slujba dialogului intercultural si avind ca obiectiv promovarea culturii poloneze in randul publicului iubitor de cultura din Romania si Republica Moldova, Institutul Polonez din Bucuresti abordeaza în manifestarile sale domenii precum: literatura, muzica, artele vizuale, cinematografia, teatrul, lista acestora neoprindu-se aici. Personalitati marcante, reprezentative pentru fiecare dintre zonele culturale enumerate, sunt invitate sa se prezinte publicului amintit, cu scopul de a se face cunoscute si pentru a cunoaste, la rsndul lor, acest public.

Pentru informaţii complete despre activitatea Institutului Polonez, accesati site-ul www.culturapoloneza.ro