Japonezii inventează o metodă inedită pentru a evita accidentele de tren cu victime căprioare: fac trenurile să latre!

ianuarie 19, 2018

Cercetătorii japonezi au venit cu o soluție inedită pentru a ține căprioarele departe de liniile de cale ferată. Numărul accidentelor de tren în care victime erau căprioarele a crescut în ultima perioadă, așa că trebuia luată o măsură rapidă și eficientă. Creativi, japonezii au găsit cea mai rapidă și simplă soluție care pare să fi rezolvat problema: au făcut trenul să latre.

Trenul care circulă pe traseul cu cele mai multe accidente a primit un set de difuzoare prin care se pot auzi lătrături înregistrate la calitate foarte bună. Când este pornită „banda” cu lătrături, creează impresia că o haită nervoasă se apropie. La auzul acestor sunete, căprioarele fug cât văd cu ochii de pe șinele de tren, reușind astfel să se salveze de la un sfârșit tragic.

Ideea le-a venit cercetătorilor de la Institutul pentru cercetări tehnice în căi ferate. Aceștia au încercat mai multe posibile metode de prevenire a accidentelor dar, în urma testelor, difuzoarele cu lătrături s-au demonstrat a fi cele mai eficiente.

Căprioarele sunt atrase de șinele de tren deoarece au nevoie de fier în dieta lor. Pentru a-și asigura necesarul de fier, ele ling șinele și nu își dau seama când se apropie trenul, iar inevitabilul se întâmplă.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro