Îți modernizezi măcelăria? Comandă și un malaxor carne modern!

În momentul în care alegi echipamentul pentru o carmangerie este necesar să respecți câteva principii de bază.

Pentru buna funcționare a unității tale și pentru îndeplinirea unor standarde obligatorii în materie, mulți comercianți sunt de părere că alegerea unor echipamente de măcelărie este o sarcină relativ simplă, că nu există mari diferențe între aceste utilaje profesionale propuse de către diferiți producători pentru că, oricum, rezultatul final va fi același.

Acest lucru este din start greșit, iar dacă se va proceda așa pot apărea accidente de muncă, ca să nu mai vorbim de amenzile acordate de către organismele de control.

Există anumite elemente care nu trebuie niciodată trecute cu vederea, atunci când este vorba de alegerea unor echipamente pentru o carmangerie de top.

Caracteristici de analizat la alegerea echipamentelor de măcelărie: 

– Capacitatea utilajelor ce se comandă.

Indiferent că vorbim de un malaxor carne, de o mașină de tocat sau de alt utilaj, prima caracteristică care trebuie luată în seamă este capacitatea echipamentului HoReCa respectiv.

Este necesar să se analizeze, dacă mașinăria aleasă are capacitatea corect calibrată pentru a răspunde nevoilor existente la un moment dat în unitatea de carmangerie, dar și pe termen scurt și mediu, dacă cererea din măcelărie va fi mică, medie sau mare.

Este normal să vă orientați către un echipament mai robust, care are o capacitate sporită, de efectuarea unor procese de prelucrare specifice, trebuie făcute fără a se supraîncărca utilajul.

– Materialul folosit în fabricarea echipamentelor de măcelărie respective.

La fel ca și în cazul tuturor echipamentelor profesionale, inclusiv atunci când vorbim de  acele dotări necesare unei măcelării, se pot găsi la furnizori produse realizate din diverse materiale.

Este bine de ținut minte că acestea definesc calitatea echipamentelor, deci și când ne referim la dotările dintr-o carmangerie. Se remarcă în acest sens cele realizate din oțel inoxidabil 430 și 340.

Deși diferența dintre ele pare mică, ea poate să determine durabilitatea în timp a unui astfel de echipament.

Iată de ce din start trebuie să se stabilească clar la ce va fi utilajul în cauză folosit și cu ce frecvență.

Prețurile cerute de companiile distribuitoare de echipamente de măcelărie variază în funcție de materialele din care sunt realizate utilajele respective. În funcție de buget, se pot achiziționa produse din anumită categorie de calitate sau alta.

Ca idee generală, acele echipamente fabricate din oțel inoxidabil 304 sunt mai rezistente la componentele chimice prezente în carne și la alte produse, de exemplu sarea și sângele.

Ele au de regulă o viață mai lungă, funcționează mai bine în comparație cu cele realizate din inox tip 430.

– Aspectul echipamentului de carmangerie

Cu cât material este mai bun și calitatea echipamentului în sine va fi mai profesională. Plus că rugina nu va ataca un astfel de utilaj.

Dispozitivele de protecție instalate pe echipamentele ce pot cauza accidente de muncă.

Malaxoarele de carne, spre exemplu, trebuie să aibă obligatoriu elemente de siguranță de protecție pentru ca angajatul care le operează să nu sufere accidente de muncă.

Unele dintre aceste sisteme de protecție sunt manuale, iar altele au o securitate digitală, electronică.

Echipamentele de măcelărie trebuie să respecte anumite reguli impuse, atât la nivel național, dar și internațional, respectiv să aibă elemente de siguranță în caz de pericol.

Dispozitivele de protecție trebuie să fie duplicate, așa încât în cazul în care un senzor de protecție nu reușește să stopeze aparatul, celălalt sistem să poată fi acționat rapid.

Carcasa existentă pe aceste dispozitive asigură operatorul protecția. Acesta nu mai poate ajunge la piesele periculoase care pot să producă accidente de muncă.

– Instruirea personalului angajat.

Nu este suficient ca aceste dispozitive de siguranță să existe pe aparatele de carmangerie, trebuie să fie și operatorii corect instruiți, în ceea ce privește dispozitivele de siguranță ale echipamentelor de măcelărie. Asta chiar dacă echipamentele respective nu sunt foarte dificil de utilizat. 

– Curățarea echipamentelor de măcelărie.

Curățarea lor trebuie să fie efectuată sistematic, de preferință de către o persoană anume desemnată zilnic în acest sens. 

Nu cumpăra echipamente de carmangerie la nimereală. Cere sfatul acelora ce se pricep!

Alegerea echipamentelor de măcelărie reprezintă un demers complex, de aceea trebuie să se solicite inclusiv ajutor de la niște profesioniști în materie de dotări carmangerie. Cel mai bine de la o companie distribuitoare precum TC Romania Crown Cool.

În caz contrar, problemele pe care o utilizare necorespunzătoare echipamentelor de măcelărie le poate ridica îi pot face pe antreprenor să cheltuie suplimentar pe noi investiții.

Așadar, colaborarea cu o companie specializată în distribuția de astfel de echipamente îți poate asigura liniștea că vei cumpăra cele mai bune echipamente de măcelărie, că investiția va fi una corect,rentabilă, și nu vei avea probleme în viitor.

TC Romania Crown Cool poate să fie furnizorul tău ideal de echipamente! Contactează-i chiar azi!

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Îți modernizezi măcelăria? Comandă și un malaxor carne modern!