Torturile de nunta sunt parte a ceremoniei de casatorie inca din timpurile medievale. Initial, ele erau facute din grau, care era un simbol al fertilitatii si prosperitatii. Ca si ritual vechi de fertilitate, acele torturi erau aruncate catre mireasa.
Acum aproape 1900 de ani, romanii au inceput sa puna grau si sare in prajituri mici care urmau a fi consumate. In timpul ceremoniei, mirele manca o parte din aceasta paine si apoi rupea restul ramas deasupra capului miresei sale. Acest lucru era privit ca un semn de noroc si o binecuvantare pentru viata lunga si multi copii. Oaspetii incercau si ei sa obtina un miez din aceasta paine-prajitura, crezand ca vor avea si ei noroc si vor contribui la prosperitatea cuplului. Nu doar ca tortul aducea noroc cuplului, insa asigura si un viitor stralucit pentru copilul nenascut. Istoria ne mai spune si faptul ca ruperea tortului mai simboliza si ruperea feciorniciei miresei si dominatia mirelui asupra ei.
Pe masura ce tortul de nunta a evoluat in versiunea moderna, acesta nu a mai fost rupt deasupra capului miresei. Traditia a disparut destul de repede, in unele locuri, desi in altele inca se mai practica lucruri asemanatoare.
In Anglia medievala, torturile de nunta erau descrise ca fiind produse de panificatie preparate pe baza de faina, fara indulcire. Aceste painici erau incluse in mai multe sarbatori festive ale zilei, nu doar la nunti. Exista totusi un obicei care implica sa se faca o gramajoara de chifle mici in fata tinerilor insuratei. Acest lucru facea sa fie mai dificil ca cei doi sa se sarute. In cazul in care cei doi reuseau sa se sarute, insemna ca vor avea o viata plina de prosperitate.
Tortul de nunta s-a schimbat si mai mult in secolul al 17-lea, cand o mancare populara la nunti a devenit placinta. Placinta era umpluta cu paine dulce sau putea fi pur si simplu ceva cu carne. Un ingredient “special” era un inel de sticla si se spunea ca doamna care a gasit inelul urma sa se casatoreasca.
Daca doriti sa comandati torturi de nunta, puteti profita de cele mai bune arome si ingrediente la www.etorturi.ro, cofetarie online.
» Preluat de pe LivePr.ro - Istoria torturilor de nunta
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro