iPhone 14 Pro Max: Apple intră în războiul megapixelilor cu cel mai scump și mai puternic smartphone al său

noiembrie 1, 2022

Are o nouă cameră foto de 48 de megapixeli și înlocuiește clasica crestătură de la marginea superioară a ecranului cu o perforație pe care compania o numește insulă dinamică; de asemenea, are cel mai avansat procesor al companiei.

 

iPhone 14 Pro Max își propune să fie unul dintre cele mai bune telefoane de pe piață. Deși nu are caracteristici noi majore, cel mai ambițios telefon al Apple face pentru prima dată saltul la 48 de megapixeli, încorporează un ecran îmbunătățit și se remarcă prin performanțe de vârf, mai ales în departamentul foto și video.

 

iPhone 14 Pro Max are un design destul de asemănător cu cel al predecesorului său. Este încă un telefon voluminos și greu. Are o înălțime de 16 centimetri, o lățime de 7,7 centimetri și o grosime de 0,7 centimetri. De asemenea, cântărește 240 de grame, față de cele 238 de grame ale lui iPhone 13 Pro Max. În timp ce modulul camerei din spate este ușor mai mare, cea mai notabilă schimbare vine la nivelul ecranului cu așa-numita insulă dinamică. Apple a renunțat la notch-ul tradițional (crestătura din partea superioară a ecranului) și a optat în schimb pentru o gaură în formă de pastilă care găzduiește camera frontală și componentele cheie ale Face ID, sistemul de recunoaștere facială de pe telefoanele sale. Alege cele mai noi modele iPhone 14 Pro de pe EMAG!

 

Saltul la 48 de megapixeli

 

iPhone 14 Pro Max își propune să devină regele fotografiei. Apple s-a angajat de ani de zile să folosească senzori de 12 megapixeli. Acest telefon încorporează o cameră frontală, un teleobiectiv și un obiectiv ultraangular de 12 megapixeli. Dar compania din Cupertino a optat pentru prima dată și pentru un senzor principal de 48 de megapixeli care, teoretic, poate capta de patru ori mai multă lumină.

 

iPhone 14 Pro Max este unul dintre cele mai bune telefoane de pe piață pentru realizarea de fotografii. În general, rezultatele sunt realiste și clare, atât ziua, cât și noaptea, deși în întuneric fotografia devine uneori puțin mai artificială. Fotografiile sunt caracterizate de o gamă dinamică adecvată și de o iluminare bună. În mod implicit, iPhone utilizează senzorul de 48 de megapixeli grupat, astfel încât patru pixeli se comportă ca unul singur și, prin urmare, acționează la rezoluții de 12 megapixeli. Cu toate acestea, în setările camerei foto a telefonului, utilizatorul poate activa modul Apple ProRAW pentru a salva direct fotografiile la o rezoluție de 48 de megapixeli.

Înregistrarea video este un alt punct forte al celui mai ambițios telefon Apple. Odată cu iPhone 13s a apărut și modul cinema, care înregistrează oameni, animale de companie și obiecte cu un efect de profunzime și efectuează schimbări automate de focalizare. iPhone 14 Pro și 14 Pro Max introduc modul Action Mode, conceput pentru a capta clipuri video fluide, realizate cu mâna, chiar și atunci când persoana care filmează se mișcă mult. Cu acest mod, care funcționează cel mai bine în condiții de lumină puternică, este posibilă obținerea unei stabilizări mai mari și reducerea tremuratului și a vibrațiilor.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro