Invitatii de nunta cum si de unde au aparut?

martie 25, 2015

Invitatiile de nunta, asa cum le stim noi astazi dateaza de aproximativ trei secole. Istoria invitatiilor de nunta a inceput in adevaratul sens al cuvantului in secolul al 18-lea.

Invitatii de nunta - de unde au pornit ele?

Acest obicei de a scrie invitatii de nunta de mana si a le trimite cunostintelor a prins contur in Europa, in randul claselor sociale elitiste.
Inalta societate si aristocratia din Anglia si Franta - inclusiv regi, regine, duci, ducese foloseau anunturi scrise pe carduri cu scopul de a-si instiinta prietenii si cunostintele ca organizeaza un anumit eveniment social.

Cardurile erau scrise de anumite persoane desemnate sa redacteze invitatiile, cum ar fi sotia, majordomul sau secretarul.

In acele vremuri, hartia era scumpa, iar capacitatea de a scrie era vazuta ca un semn de prestigiu si de educatie. Caligrafia era considerata in trecut o opera de arta, iar oamenii care stiau sa scrie caligrafic ii numarai pe degete acum cateva secole.

Chiar si dupa ce s-a inventat tiparul, invitatiile scrise de mana erau considerate din punct de vedere social ceva „corect”, motiv pentru care traditia cardurilor handmade a continuat.

Cum se completeaza in mod traditional niste invitatii de nunta?

Formularea traditionala pentru invitatiile de nunta era similara cu modul de redactare care este frecvent utilizat si in prezent. Intr-o invitatie traditionala se precizau urmatoarele date:

- locul evenimentului,
- data, ora, adresa,
- numele gazdei,
- numele complet al miresei/mirelui,
- detalii de contact pentru mireasa / mire sau host /hostess
- numele oaspetelui invitat.

Principala diferenta dintre niste invitatii de nunta moderne si cele traditionale consta in faptul ca numele persoanelor invitate nu se printau initial, ci se scriau de mana.

» Preluat de pe LivePr.ro
- Invitatii de nunta cum si de unde au aparut?

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro