Investitie de amploare in cercetarea academica avansata in domeniul biologiei

decembrie 5, 2012

Institutul de Biologie Bucuresti al Academiei Romane (IBB) anunta incheierea cu succes a proiectului de dezvoltare a infrastructurii proprii de cercetare in domeniul biologiei, ce include departamente complexe de ecologie, taxonomie, conservarea naturii, reconstructie ecologica, microbiologia extremofilelor, bioremediere, citobiologie vegetala si animala.

IBB a derulat incepand cu 1 martie 2009 proiectul “Dezvoltarea infrastructurii Institutului de Biologie Bucuresti pentru intarirea capacitatii de investigare a biodiversitatii, in contextul schimbarilor climatice globale - DIBIOCLIM”, co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, in baza contractului de finantare incheiat cu Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica.Valoarea totala contractata a proiectului este de 42.428.052 Lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 25.874.785 lei.

Noua infrastructura face posibila abordarea unor directii de cercetare in domenii de mare actualitate stiintifica, atat pe plan local cat si international – evaluarea cantitativa si calitativa a biodiversitatii specifice, populationale, ecosistemice, monitorizarea bioindicatorilor, analiza evolutiei spatiale si temporale a populatiilor, a ecosistemelor naturale si antropizate si a complexelor socio-ecologice in vederea protectiei mediului si dezvoltarii durabile. Cercetarile europene sunt directionate spre evaluarea si predictia schimbarilor in domeniul biodiversitatii si cunoasterea dinamicii ecosistemelor, inclusiv a ecosistemelor marine, preocuparile stiintifice ale institutului inscriindu-se in aceste topici. In acest context, cercetatorii IBB lucreaza alaturi de colegii lor din diferite tari pentru a reusi conservarea si refacerea mediului.

Proiectul Dibioclim are ca scop dezvoltarea capacitatii de cercetare, prin cresterea potentialului stiintific si tehnic, pentru conservarea si managementul durabil al resurselor naturale si al biodiversitatii, in acord cu Aria Europeana a Cercetarii, in contextul schimbarilor climatice globale. Biodiversitatea reprezinta cea mai complexa interactiune de pe pamant.

Evenimentul oficial de inaugurare a investitiei precum si prezentarea rezultatelor stiintifice obtinute sau aflate in diverse stadii de dezvoltare, va avea loc in Aula Academiei Romane din Bucuresti, Calea Victoriei nr. 125, Sectorul 1,

in data de 11 decembrie 2012 ora 10 cu prilejul manifestarilor organizate de IBB in cadrul carora se va desfasura si Conferinta stiintifica internationala “A New Approach of the Academic Research in Biology”

ce va continua si in data de 12 decembrie la sediul IBB din Splaiul Independentei nr 296.

In cadul manifestarilor vor avea alocutiuni reprezentanti ai conducerii Academiei si personalitati din diverse sfere ale vietii sociale si culturale, sustinatori ai proiectelor de cercetare si dezvoltare din Romania.

 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro