Investitie de 11 mil.RON pentru cumpararea a 1 milion de doze de vaccin

Ministerul Sanatatii va achizitiona 1 milion doze de vaccin gripal pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de imbolnavire in cadrul campaniei de vaccinare gratuita antigripala din sezonul 2011-2012.

"Am alocat pentru campania de imunizare din acest sezon un buget de 11 milioane de lei.Achizitia vaccinului gripal se va face in doua etape. In prima etapa directiile de sanatate publica achizitioneaza, la nivel local, un numar de aproximativ 270 000 doze de vaccin gripal, urmand ca restul de 730 000 doze sa fie cumparate de catre minister in cadrul unei licitatii publice care a fost deja demarata pe site-ul de licitatii www.seap.ro. Conform estimarilor noastre, vom putea incepe campania luna viitoare", a declarat RITLI Ladislau, ministrul Sanatatii.

In cadrul campaniei de vaccinare gratuita a Ministerului Sanatatii vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu varsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copii si batrani institutionalizati, personal medical, conform recomandarilor OMS si ECDC.