Intesa Sanpaolo Bank – majorarea capitalului social cu 75 milioane EUR

Intesa Sanpaolo Bank isi majoreaza capitalul social cu suma de 323 milioane lei (circa 75 milioane euro), prin emisiunea de noi actiuni, subscrise pro-cota de cei doi actionari.

Valoarea plafonului capitalului social creste astfel cu 65%,de la suma de 491.111.110 lei pana la suma de 814.111.110 lei. Urmare a majorarii de capital, cotele de participatie la capitalul social al celor doi actionari, raman neschimbate, si anume: Intesa Sanpaolo SpA detine 99,61% din actiuni, iar Intesa Sanpaolo Holding International S.A. restul de 0,39%.

Ezio Salvai, Chief Executive Officer (CEO) Intesa Sanpaolo Bank a declarat: "Grupul Intesa Sanpaolo este una dintre cele mai solide institutii financiare din lume cu un nivel adecvat de capital, lucru confirmat si de ultimele estimari ale Autoritatii Bancare Europene. Conform acestora Intesa Sanpaolo este unul din cele doua grupuri financiar bancare europene prezente in Romania care nu au nevoie de capital suplimentar. În acest context economic, faptul ca ne bucuram de sustinerea unui actionar puternic reprezinta pentru noi un avantaj competitiv important si un semnal de incredere pentru toti partenerii nostri".