Interpolul se muta la Bucuresti pentru 2 zile

România găzduieşte pentru prima dată o Conferinţă INTERPOL pe tema traficului de femei în vederea exploatării sexuale, la care participă peste 100 ofiţeri specialişti din 40 ţări.

Grupul de lucru in domeniul traficului de femei în vederea exploatării sexuale a fost creat în anul 2000, in cadrul celei de-a 69 – a sesiune a Adunării Generale Interpol, care a avut loc in Rhodos – Grecia.

Grupul de lucru este deschis tuturor ţărilor membre care doresc să intensifice lupta împotriva infracţiunilor legate de traficul de femei în vederea exploatării.

Reuniunile grupului specializat au ca obiectiv promovarea unei bune cooperări între autorităţile de poliţie, diminuarea acestei forme de criminalitate şi stabilirea unor reguli de buna practică pentru stoparea acestui fenomen.

La această reuniune, din partea Secretariatului General al OIPC – INTERPOL participă domnul McCulloch Hamish – Director adjunct al ICPO – Interpol si sef al Directoratului Trafic de Fiinţe Umane, domnul Mckeon Claire – ofiter specializat in cadrul Directoratului Trafic de Fiinte Umane şi domnul Stamnes Staale – ofiter de politie in cadrul Politiei Regale Norvegiene care au susţinut astăzi şi o conferinţă de presă.

Domnul McCulloch Hamish a declarat în deschiderea conferinţei că, traficul de fiinţe umane nu este o problemă regională, ci internaţională, iar România este una din cele mai active ţări în ceea ce priveşte schimbul de informaţii.

La nivelul Biroului Naţional INTERPOL România, anul trecut, au fost primite 138 solicitări pe linia traficului de fiinţe umane, iar anul acesta 32.