Interes mare pentru caietul de sarcini 3G

Ieri 1 August, s-a incheiat perioada pana la care companiile interesate au putut cumpara caietul de sarcini pentru ultimele doua licente de generatia a treia de telefonie mobila (3G). Astfel, caietul a fost achizitionat de cinci companii, lucru care dovedeste interesul crescut pentru aceasta tehnologie.

Companiile care au achizitionat caietul de sarcini sunt Societatea Nationala de Radiocomunicatii Radiocom SA, SC RCS&RDS SA, Cosmote Mobile Telecomunications SA, SC Telemobil SA si SC Combridge SRL. Caietul a putut fi achizitionat incepand cu data de 18 iulie 2006, contra sumei de 3500 RON.

Inainte de a face publica varianta finala, Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI) a initiat consultari cu piata, pe site-ul institutiei, intre 21 iunie- 12 iulie 2006.

Participantii la concurs trebuie sa prezinte un plan de dezvoltare a retelei, in care sa precizeze stadiul la care vor ajunge pana la datele de 30 iunie 2008, 31 decembrie 2009 si, respectiv, 31 decembrie 2011.

Pana la data de 31 decembrie 2011, ofertantii trebuie sa aiba o acoperire minimala care sa cuprinda Capitala si zece mari orase ale Romaniei, municipii- capitale de judet, alese de candidat.

In procesul de evaluare, acoperirea geografica si a populatiei va fi punctata cu 55 de puncte, in timp ce fezabilitatea tehnica cu 25 de puncte, iar capacitatea financiara cu 10 puncte. Fezabilitatea comerciala si specializarea si experienta vor primi cate 5 puncte.

Pretul pe care il vor plati castigatorii licitatiei va fi similar cu cel platit de Vodafone Romania si Orange Romania, in 2004, respectiv 35 milioane de dolari.

Termenul final de depunere a ofertelor este 4 septembrie 2006, iar castigatorii vor fi stabiliti pana cel tarziu la data de 15 octombrie 2006.