Institutiile administratiei publice centrale si locale vor avea site-uri moderne

Incepand de astazi, 25 septembrie 2006, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei supune spre consultare publica proiectul “Reglementari privind realizarea paginilor de web pentru institutiile administratiei publice centrale si locale din Romania” pe site-ul www.mcti.ro, sectiunea “Legislatie”, subsectiunea “Proiecte legislative romanesti”.

Acest proiect normativ are scopul de a servi drept ghid in proiectarea, realizarea si intretinerea paginilor web ale institutiilor publice. Toate reglementarile incluse au caracterul de recomandari, urmarindu-se indeplinirea in conditii optime a scopului principal al acestor site-uri, cel de informare.

Principalele idei abordate privind realizarea paginilor web pentru institutiile administratiei centrale si locale in Romania sunt: identificarea site-urilor administratiei centrale si locale, asigurarea accesului eficient la informatia postata pe site, cerinte minimale de design, reglementari privind utilizarea limbii romane pentru realizarea site-urilor si informatii privind procesarea informatiei pe site. De asemenea, corpul de reglementari contine in anexa un template de site.

“In momentul de fata, in Romania, implementarea procesului de guvernare electronica depinde si de prezenta pe Internet a unui numar cat mai mare de institutii apartinand administratiei publice centrale si locale. Totodata, aderarea Romaniei la Uniunea Europeana va presupune armonizarea legislatiei si reglementarilor in domeniu, cu cele ale statelor comunitare”, a declarat ministrul Zsolt Nagy.

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a redactat proiectul “Reglementari privind realizarea paginilor web ale institutiilor administratiei publice centrale si locale din Romania” din dorinta de a raspunde provocarii create de numarul in continua crestere al site-urilor apartinand institutiilor administratiei publice centrale si locale, dar si pentru a realiza un cadru normativ si legislativ unitar, in conformitate cu cerintele Uniunii Europene. (MCTI)