Inscrierea in clasa pregatitoare

Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a sustinut, joi, 28 martie, o videoconferinta cu toate inspectoratele scolare judetene/al municipiului Bucuresti, pe tema organizarii clasei pregatitoare.

Inspectorii generali l-au informat pe ministru ca s-au realizat sedinte cu directorii de unitati de invatamant pentru a li se aduce la cunostinta prevederile Metodologiei de inscriere in invatamantul primar pentru anul scolar 2013-2014. De asemenea, reprezentantii inspectoratelor au asigurat deja toate conditiile pentru buna desfasurare a evaluarii psihosomatice destinate copiilor care nu implinesc varsta de inscriere la 31 august, dar care, la cererea parintilor, doresc sa se inscrie in clasa pregatitoare sau, dupa caz, in clasa intai.

Inspectoratele scolare au semnat contracte cu Romtelecom pentru functionarea unei linii telefonice speciale (Tel Verde) la nivelul fiecarui judet. Parintii/tutorii legali se pot informa in legatura cu inscrierea, incepand de luni, 1 aprilie, la numarul 0 800 816 xyz, unde xyz reprezinta indicativul pentru fiecare judet (ex. Arad – 257). O alta sursa de informare accesibila parintilor care doresc sa stie mai multe detalii legate de unitatile de invatamant este site-ul fiecarui inspectorat scolar judetean/al municipiului Bucuresti.

Inspectorii generali i-au transmis ministrului Educatiei Nationale ca unitatile de invatamant sunt pregatite sa primeasca publicul cu ocazia Zilei Portilor Deschide. În functie de fiecare unitate de invatamant, aceasta este organizata in intervalul 30 martie – 7 aprilie.
Inspectoratele scolare judetene care nu au sustinut conferinte de presa pentru diseminarea informatiilor referitoare la inscrierea in invatamantul primar 2013-2014, le vor organiza vineri, 29 martie, in intervalul 9.00 – 13.00.