Îngrjirea fațetelor dentare

Atunci când luați decizia de a apela la fațetele dentare, cu siguranță veți fi plăcut surprins de rezultatele obținute. Cu toate acestea, însă, dat fiind caracterul permanent al acestei lucrări, ea necesită îngrijiri permanente și poate prezenta urme de uzură după 10-15 ani.

Aceste urme de uzură pot fi provocate de obiceiuri dăunătoare la care nu puteți renunța ușor sau de accidente care au un impact direct și negativ asupra calității și durabilității lor. Acești factori pot duce în timp la apariția unor crăpături, ciupituri sau chiar la dezlipirea parțială ori totală a fațetei, exact ca și în cazul dinților naturali.

 

Tipuri de uzură

 

Chiar dacă oferiți o atenție deosebită lucrării, activitățile zilnice s-ar putea să se revadă pe estetica fațetelor o dată cu trecerea timpului, iar cele mai frecvente tipuri de uzură sunt următoarele:

 

Crăpături

 

Crăpăturile pot apărea pe suprafața fațetelor o dată cu îmbătrânirea acestora sau ca rezultat al neîngrijirii lor. De obicei, obiceiurile proaste care afectează fațetele sunt mușcarea periodică din unghii, creioane, gheață sau alte asemenea lucruri. Crăpăturile s-ar putea să fie destul de mici la început cât să pară neînsemnate, dar ele pot duce rapid la decolorare, motiv pentru care ar trebui să vă prezentați la stomatolog în cel mai scurt timp posibil.

 

Ciupituri

 

Ciupiturile sunt, de obicei, rezultatul unui accident la nivelul danturii. Pot să apară și ele datorită obiceiurilor nocive menționate mai sus, iar dimensiunea lor poate varia de la bucăți mici la părți importante din fațetă. Aspectul estetic este afectat foarte mult de această problemă, iar vizita la stomatolog este absolut necesară pentru repararea fațetelor dentare.

 

Dezlipire

 

Există riscul ca, o dată cu trecerea timpului, materialul utilizat pentru lipirea fațetelor de suprafața dintelui să slăbească atât de mult încât  fațetele denatre se pot dezlipi de pe dinte. Acesta este, de asemenea, un semn clar că aveți nevoie de o vizită urgentă la stomatolog pentru a remedia situația.

 

Sfaturi utile pentru îngrijirea fațetelor dentare

 

Dacă luați în considerare opțiunea fațetelor dentare pentru obținerea zâmbetului perfect, vă recomandăm să optați pentru cele mai calitative și estetice fațete dentare la cabinetul stomatologic Dentocalm (https://dentocalm.ro). Datorită serviciilor profesionale, rezultatele sunt impecabile.

 

Soluție pe termen lung

 

Pacienții care aleg acest tratament stomatologic pentru corectarea anumitor defecte ale dinților se pot bucura, de regulă, de o perioadă foarte lungă de beneficii, dat fiind faptul că fațetele dentare rezistă între 7 și 15 ani, în funcție de calitatea materialelor folosite și îngrijirii care le-a fost oferită. După această perioadă ele trebuie înlocuite cu unele noi, dar reprezintă cu siguranță o soluție pe termen lung care merită luată în considerare.

 

Igiena

 

Doar pentru că dinții naturali sunt acum acoperiți cu fațetele dentare nu înseamnă că igiena orală poate fi neglijată. Dimpotrivă, este absolut necesar ca persoanele care dispun de aceste lucrări să ofere o atenție sporită igienei dentare  prin utilizarea zilnică a periuței de dinți, a aței dentare și a apei de gură.

Chiar dacă porțelanul, ceramica sau alt material din care sunt construite fațetele rezistă la pete, este foarte important să evitați pe cât posibil mâncărurile și băuturile care prezintă un asemenea risc pentru a crește durata de viață a lucrării.

 

Documentați-vă

 

Informați-vă cât mai mult și din cât mai multe surse despre acest tratament stomatologic. Discutați cu stomatologul dvs despre cea mai bună opțiune în materie de fațete dentare și soluția care vi se potrivește preferințelor și caracteristicilor danturii dvs. Cazul fiecărui pacient în parte este diferit, de aceea este bine să vă documentați înainte de a lua o hotărâre.

Aplicarea fațetelor dentare reprezintă una dintre cele mai importante decizii pe care le puteți lua în privința îmbunătățirii esteticii dentare. Beneficiile acestei hotărâri sunt cu siguranță importante pentru dvs., dar lucrurile trebuie gândite bine și pe termen lung, din cauza caracterului permanent al acestor lucrări.