ING Lease Romania: finantari de peste 30 de milioane de euro in 5 luni

De la lansarea operaţiunilor pe piaţa din România în ianuarie 2006, ING Lease România, companie care aparţine uneia dintre cele mai mari societăţi de leasing din Europa, ING Lease, a încheiat contracte de finanţare în valoare de peste 30 de milioane de euro, având ca obiect achiziţia de echipamente industriale, utilaje de constructii, camioane şi maşini grele.

ING Lease România oferă gama completă de produse: leasing imobiliar (finanţări pentru birouri, depozite, unităţi şi puncte de lucru) leasing pentru procurarea echipamentelor (camioane, utilaje de mare tonaj, echipamente electronice, alte bunuri mobile) şi leasing pentru autoturisme. ING Lease România îşi desfăşoară activitatea în special în sfera relaţiilor între organizaţii, de tip business-to-business.

“Suntem încântaţi de rezultatele obţinute după primele luni de activitate pe piaţa din România”, spune Bas Hoekstra, Director General al ING Lease în România. Bas Hoekstra are 16 ani de experienţă în domeniul leasingului, înainte ocupând funcţia de Director General al ING Vendor Lease International în Amsterdam. Experienţa sa în domeniul leasingului, cunoaşterea unui portofoliu important de clienţi şi a reţelei internaţionale cu care lucrează ING Lease la nivel european, au fost esenţiale pentru succesul ING Lease în România. “Unul dintre beneficiile majore pentru noi a fost şi este cooperarea strânsă cu ING Bank România, principalul nostru canal de distribuţie” subliniază Bas Hoekstra. “O a doua modalitate de distribuţie este exploatarea oportunităţilor direct, în piaţă. În al treilea rând, recurgem la resursele şi reţeaua europeană a ING Lease, oferind serviciile şi produsele de leasing clienţilor care intenţionează să înceapă o afacere în România. ING Lease are o experienţă unică în furnizarea serviciilor de leasing clenţilor din zona Europei Centrale şi de Est.”

Continuând misiunea ING în România, ING Lease oferă servicii inovatoare pe piaţă: încheierea unor tranzacţii în premieră în România (ca de pildă riscuri de credit garantate într-o formulă inovatoare, extinderea perioadei de finanţare până la 15 ani, anterior finanţările fiind acordate pentru cel mult 10 ani). Ratele dobânzii pe an sunt de asemenea concepute în pachete de finanţare foarte avantajoase.

“În urma dezvoltărilor macroeconomice recente în România, asistăm la o cerere crescută de investiţii în logistică, imobiliare, transporturi, atât din partea clienţilor interni cât şi internaţionali. În acest moment, 90% din piaţa de leasing din România revine leasingului pentru autoturisme. Cu siguranţă că acest procent va intra în declin, pentru că toate companiile de profil îşi reorientează activitatea către finanţări în domeniul imobiliar şi echipamente. Aşteptăm o creştere rapidă a competiţiei pentru cota de piaţă în această direcţie”, explică Bas Hoekstra.

“Estimăm o valoare totală a contractelor finanţate de ING Lease în România de peste 100 de milioane de euro (în mare parte din proiecte imobiliare majore) în acest an. Vom creşte volumul activităţii şi ne vom extinde organic. Curând, vom lansa puncte de lucru şi în ţară, oferind întreaga gamă de produse la adevărata capacitate. Am venit în România să rămânem,” a conchis Directorul General al ING Lease România.