ING Bank Romania pe locul patru in clasamentul bancilor din Romania

martie 22, 2006

ING Asigurări de Viaţă a înregistrat un venit net din prime de 391 milioane lei în 2005, în creştere cu 27,6% comparativ cu anul anterior. În acelaşi timp, venitul total a atins 513.606.000 lei anul trecut, cu 24,5% mai mult faţă de 412.388.000 lei în 2004.

Planurile Financiare pentru Copii se numără printre cele mai de succes produse din portofoliul ING Asigurări de Viaţă, alături de planurile de pensii şi cele de protecţie.

“Asigurările contribuie cu până la 49% la profitul general al ING Group la nivel mondial, iar în Europa Centrală şi de Est divizia de asigurări a ING este furnizorul numărul unu de pensii şi asigurări de viaţă”, a declarat Bram Boon, director general executiv al ING Asigurări de Viaţă.

“Pentru România, strategia ING Asigurări de Viaţă în 2006 işi propune să stabilească standardele pentru a sprijini clienţii în administrarea viitorului lor financiar şi să susţină în continuare dezvoltarea pieţei asigurărilor de viaţă”, a mai spus Bram Boon.

“Prin urmare, ne vom concentra pe consolidarea poziţiei de lider pe piaţa asigurărilor de viaţă, printr-o strategie de creştere axată pe orientarea către client, precum şi printr-o diversificare a produselor, mai ales pe segmentul de protecţie.

“România este o piaţă cheie pentru ING Asigurări de Viaţă, cu atât mai mult cu cât nevoia de protecţie este foarte mare. Estimăm că deficitul de protecţie financiară în România se ridică la aproximativ 130 miliarde lei”, a mai spus Bram Boon.

Una dintre priorităţile ING Asigurări de Viaţă în 2006 este sprijinirea reformei pensiilor private şi menţinerea unui dialog permanent cu autorităţile din domeniu. “Reforma pensiilor este esenţială, deoarece bugetul de stat nu poate acoperi această cerere foarte mare. ING are deja o prezenţă solidă în ţări cu sisteme de pensii în stadii emergente şi suntem gata să jucăm un rol activ şi substanţial în reforma pensiilor private şi în România. Acest an este foarte important pentru evoluţia reformei pensiilor”, a declarat Bram Boon.
ING estimează că potenţialul pieţei pentru pilonii II şi III - pensiile private obligatorii şi cele facultative – se ridică la 5,6 milioane contribuabili.

Piaţa românească a asigurărilor de viaţă are un potenţial foarte ridicat, experţii estimând o valoare a pieţei de 3.278 milioane lei până la sfârşitul anului 2010.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro