ING Asigurari de Viata lanseaza trei programe globale de investitii

ING Asigurari de Viata aduce pe piata din Romania trei programe de investitii cu expunere globala. Astfel, clientii care detin asigurari unit-linked vor avea posibilitatea de a investi in actiuni emise de companii de renume la nivel mondial, in industria imobiliara sau in piata de marfuri.

Optiunea de diversificare globala a plasamentelor vine sa completeze accesul la piata locala si regionala disponibil prin intermediul programelor de investitii existente deja in portofoliul ING Asigurari de Viata. "Dorim sa oferim publicului posibilitatea de a explora noi oportunitati de investitii pe piete internationale si in industrii greu accesibile individual fara sume importante de bani", spune Cornelia Aurelia Coman, director general ING Asigurari de Viata.

Global Opportunities este un fond de actiuni globale care urmareste sa exploateze oportunitatile de crestere din economia reala, investind in actiuni ale unor companii active in domenii cu potential de dezvoltare pe termen mediu-lung, cum sunt energiile alternative, inovatia tehnica si industriala, revolutia digitala.
Global Real Estate investeste in actiuni ale companiilor active in sectorul imobiliar, oferind o lichiditate mai mare fata de investitiile directe in acest sector. Programul are expunere pe diverse active imobiliare cum sunt spatiile de birouri, spatiile industriale, cele comerciale sau rezidentiale etc.

Commodity Enhanced investeste in instrumente financiare care au la baza principalele categorii de marfuri tranzactionate – energie, bunuri agricole si animale, metale pretioase si metale industriale.
Noile programe pot fi incluse in portofoliul de investitii atat de catre clientii care detin deja o asigurare unit-linked la ING, cat si de catre clientii noi. La ING Asigurari de Viata, categoria asigurarilor unit-linked reprezenta la sfarsitul lunii iunie 55% din portofoliul total de contracte in vigoare.