Infuzie de artisti scandinavi la Bucuresti

Rokolectiv porneste in cautarea Nord-ului, pe 15 septembrie, sus, la White House (fosta terasa Cina). Noaptea de vineri spre sambata e dedicata exclusiv artistilor scandinavi. Nordic Highlight este primul din seria de evenimente live promovate de Rokolectiv in aceasta toamna.

Nordic Highlight suna bine: trei stiluri diferite din trei tari nordice, de la space disco la synth-pop si improvizatii electro-acustice, cu Midaircondo (Suedia), Aavikko (Finlanda) si Todd Terje (Norvegia).

Seara va incepe cu un live audio-video Midaircondo, trei fete siderale care se vor juca intre zona electronica si cea acustica, intr-un show in spirit “walk-on-air”. Midaircondo se definesc drept « o constelatie ce exploreaza beat-ul si vocea intr-un mediu audio-video ».

Aavikko e poate cea mai buna trupa finlandeza trimisa la export vreodata. Trei baieti Yamaha plecati din satul Siilinjarvi cu un ambitios live si cu un auto-intitulat stil “supergroovy supermarket party music from Hell”. (Nicio legatura cu trupa castigatoare a Eurovisonului).

Dupa miezul noptii pregatiti-va pentru un “superman lover”, in DJ set. Todd Terje a facut deja turul space-disco al Europei, iar vara asta s-a auzit mai mult la New York si in Japonia. Daca numele nu va suna cunoscut, l-ati auzit sigur mixat de Tom Wilson (dj-ul englez stabilit in Romania), alaturi de care a promis un back-to-back spre dimineata.

Evenimentul Nordic Highlight est realizat cu sprijinul Nordic Kulturfund si in parteneriat cu Ambasada Suediei si Ambasada Finlandei la Bucuresti.

Rokolectiv este un organism non-profit ce promoveaza muzica noua in Romania si organizeaza anual festivalul Rokolectiv, festival international de muzica electronica si arte vizuale conexe din Bucuresti. A doua editie a festivalului va avea loc in martie 2007.

Mai multe detalii pe: www.rokolectiv.ro