Agora Group a organizat vinerea trecuta cea de-a treia editie a conferinței eHealth, un eveniment care si-a propus sa prezinte solutii IT&C si de finantare concrete pentru domeniul sistemului de sanatate din Romania, sa duca la o mai buna constientizare a problemelor si posibilelor solutii din sistem.
Pavel Kubu, Business Development Manager Healthcare CEE INTEL, a pus accentul pe Healthcare 2.0, un termen folosit din ce in ce mai des pentru a scoate in evidenta importanta inteligentei colective. Astfel, cu cat mai multe persoane sunt implicate intr-o retea sociala, cu atat se genereaza mai multa valoare si se pot imbunatati sistemele de comunicare. Astepatarile clientilor se modifica, ei cauta companii cu multa experienta, dar pentru acesta ele au nevoie de un pachet de software si hardware care sa le ajute sa livreze aceasta experienta.
Alexandru Negrea, Senior Sales Consultant, Oracle Romania, a vorbit despre solutii IT pentru imagistica medicala: Oracle faciliteaza implementarea unui nivel de interoperabilitate care sa permita prezentarea datelor prin aplicatii dezvoltate de la zero sau prin tehnologii de tip portal cum e Webcenter. Rezultatul este implementarea unui sistem care sa permita accesarea datelor disparate in mod unic prin intermediul a multiple canale de acces tinand cont de securitatea datelor.
Catalin Fota, Business Consultant Healthcare, Enterprise Services HP Romania, a subliniat importanta managementului medicamentelor contrafacute: Piata medicamentelor contrafacute este estimata in 2012 la 75 miliarde USD. Tehnologiile curente anti-piraterie includ holograme, scanarea produselor, printarea securizata, folii cu nano materiale ce contin coduri unice de identificare a produsului - taggants, serializarea produselor, autentificare prin sms. HP ofera un serviciu global de autentificare a produselor prin generarea unui cod unic securizat, a unui portal global de autentificarea a produselor si infrastructura pentru identificare prin SMS, QR Barcode si o aplicatie Smartphone prin interfata Web.
Dan Donciulescu, Director adjunct departament e-Health, SIVECO Romania, a adus informatii practice legate de sistemele informatice de sanatate din Romania. Utilizatorii principali ai sistemelor din platforma de sanatate sunt personalul din sistemul de asigurari de sanatate, furnizori de servicii medicale, medici prescriptori, furnizori de servicii farmaceutice, pacienti, decidenti din sistemul de sanatate si de asigurari. Aplicatiile informatice presupun raportari obligatorii de servicii si date medicale prin aplicatiile gratuite oferite de CNAS si aplicatii ce sustin business-ul medical de cabinet oferite de catre furnizorii IT de pe piata locala, dar si de catre CNAS. Obiectivul final este ca medicii sa opereze o singura aplicatie care sa centralizeze toate informatiile necesare pentru tratarea pacientilor.
Evenimentul a fost promovat cu ajutorul partenerilor media SfatulMedicului.ro, Romedic.ro, Ziare.com, HIT.ro, Business24.ro, MyJob.ro, PRWave, PRWave Directory, MediaLook, MediaIQ, AgoraTV, Agora News, IT Trends si Digital Trends. Alți parteneri: Indaco, ARIES, ANIS, BVMW, Byblos, iNES, DigiSign, SoftLine International, CIO Council.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro