Printre cele mai comune aspecte deranjante pentru proaspetele mamici sunt schimbarile legate de forma si marimea sanilor, pielea care atarna la nivelul abdomenului, vergeturile si depozitele de grasime. Aspectul plat al abdomenului este cel mai greu de recuperat, motiv pentru care afectaza in mod special tinerele mame si la nivel emotional sau psihologic.
Abdominoplastia este interventia prin care se inlatura pielea in exces, odata cu vergeturile de pe ea, dar si depozitele de grasime din regiunea abdominala. De asemenea, muschii abdominali verticali, intinsi si slabiti in timp, pot fi intariti pentru a da aspectul unui abdomen mai ferm si mai plat. Abdominoplastia totala se realizeaza prin doua incizii: una desupra zonei pubiene, de la un sold la celalalt, iar cea de-a doua in jurul buricului. Spre deosebire de cea totala, abdominoplastia partiala necesita o singura incizie - cea pubiana - si nu afecteaza pozitia buricului.
Persoanele care vor sa apeleze la astfel de interventii trebuie sa fie sanatoase, intr-o forma fizica generala buna, fara afectiuni ce pot influenta procesul de vindecare. Femeile care au nascut recent trebuie sa astepte pana la 1 luna dupa incheierea procesului de alaptare, si minim 6 luni de la nastere, pentru a putea suferi acest tip de interventie. Operatia nu trebuie privita ca un tratament pentru obezitate sau un substitut pentru dieta si exercitii fizice, venind mai degraba in completarea celor din urma. De cele mai multe ori, abdominoplastia este insotita de operatia de liposuctie, ambele imbunatatind conturul corpului.
Durata procedurii poate varia de la doua la trei ore, in functie de marimea tesutului ce trebuie indepartat, dar si de asocierea cu alte interventii precum lipoaspiratia sau montarea unei plase chirurgicale pe peretele abdominal.
Precum orice interventie chirurgicala, si abdominoplastia prezinta anumite riscuri, precum hematoamele, infectiile sau vindecarea defectuoasa la nivelul zonei de incizie, precum si riscuri asociate anesteziei. Pentru prevenirea adunarii lichidului pe durata vindecarii, in abdomen vor fi plasate tuburi de drenaj pentru cateva zile, dupa care se aplica un corset compresiv ce trebuie purtat cateva saptamani. Acest corset ajuta la reducerea umflaturilor si asigura spriin pe masura ce incizia se vindeca. Cicatricea este permanenta, insa se estompeaza cu timpul.
» Preluat de pe LivePr.ro - Informatii despre abdominoplastie
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro