Inelul de Logodna — NU Este Doar o Simpla Bijuterie

iunie 8, 2022

Mai mult decat o bijuterie, inelul de logodna este considerat un simbol al iubirii. Reprezinta legamantul sufletesc dintre doua persoane care se afla pe culmile fericirii. Sentimentele reciproce ale fiecarui cuplu amoros, sentimente care se nasc cu adevarat din interior, au trebuit sa se materializeze si sa apara in lumea fizica sub forma unei verighete pretioase.

Inca din antichitate se cunoastea faptul ca inelul de logodna se pune pe degetul al patrulea de la mana stanga, deoarece se credea ca oferea o legatura palpabila si directa cu locul de unde iau nastere sentimentele de iubire si dragoste, inima. Odata cu dobandirea inelului, incepe si drumul initiatic pe care trebuie sa-l parcurgi, cu stoicism si mandrie, dar pe care trebuie sa-l infrunti si mai apoi sa-l imbratisezi, un pas imperios catre maturitate ne spune eleni.ro într-un articol pe siteul lor.

Verighetele au folosite, inca din cele mai vechi timpuri, ca simbol al unei uniuni, datorita formei rotunde: un cerc perfect, neintrerupt, fara inceput si fara sfarsit, un simbol al iubirii eterne, o dragoste infinta. Nu se stie cine a dat startul traditiei, dar sunt banuiti grecii, romanii si egiptenii. La inceput, inelele de logodna erau facute din elemente vegetale si din piele, simbolizand nu numai uniunea cuplului, ci si legaura lor cu natura. Acum cateva secole oamenii au inceput sa cocheteze cu diverse materiale pretioase pentru creearea acestor verighete, dovada ca flacaii aveau putere materiala pentru intemeirea a tot ce inseamna viata si bunastare intr-o familie.

inel-logodna

Cu timpul, verighetele au devenit din ce in ce mai sofisticate, incrustate cu cele mai sclipitoare si nemaivazute nestemate, fiecare fiind mai exotica, mai rara sau mai colorata decat cealalata. Fara doar si poate, verigheta nu este doar o simpla bijuterie.

Inele de logodna pe care nu trebuie sa ti le doresti

  1. Din aur galben cu un diamant in forma de para. Modelul a fost impus ca un must-not de serialul „Sex and the City”: unul dintre motivele principale pentru care Carrie respinge cererea in casatorie a lui Aidan este bijuteria de aur prea strident cu nefericita forma de para.
  2. Diamantul in forma de inima. Este mult mai potrivit la varsta adolescentei, aducand aminte mai degraba de balul de absolvire decat de seara cererii.
  3. Inele de logodna cu bijuterii colorate. Sunt o alegere nepotrivita mai ales atunci cand pietrele sunt inconjurate de diamante. Ca si in cazul de mai sus, acest tip de bijuterii, oricat ar fi de scumpe, nu sunt adecvate ocaziei.
  4. Inelul primit de Jennifer Aniston de la Brad Pitt. Bijutierii si vanatorii de celebritati din toata lumea au ramas cu gura cascata cand au vazut ce inel de logodna a fost nevoita Jen sa accepte (nici nu ar fi putut face altfel, de vreme ce designul bijuteriei in apartinea lui Brad insusi).
  5. Excesul. Este normal ca pentru seara cea mare sa visezi la bijuterii cu aur si diamante, insa pentru toate exista o limita. Nu si pentru Paris Hilton si fostul sau logodnic Stavros Niarchos, care i-a oferit un inel incoronat de un diamant supradimensionat si absurd de scump.

Curățarea bijuteriilor din argint și/sau aur - cum se face?

curatare-bijuterii-argint

Acum că am vorbit despre inele de logodna, ce este bine și ce nu este bine atunci când vine vorba despre ele, haideți să vedem și cum procedăm la întreținerea acestora. Curatarea bijuteriilor poate sa se faca fie la magazine specialitate pe un pret destul de mare, fie poti opta sa o faci chiar tu acasa, cu mult mai putini bani.

Daca ai piese din aur cu diamante, cea mai buna optiune pentru a preveni zgarieturile in timpul curatarii bijuteriilor este sa foloseste alcool izopropilic in concentratie de 70% si apa. Ia o parte de alcool si o parte de apa si permite bijuteriilor sa stea acolo doua-trei ore. Dupa ce faci asta ia o periuta moale de dinti si indeparteaza particulele murdare cu miscari circulare. Dupa ce fiecare piesa s-a uscat, poti sa optezi pentru finisarea bijuteriilor cu o carpa moale.

Cea mai buna optiune atunci cand cureti perle este sa folosesti o carpa extrem de moale si delicata pentru a indeparta orice murdarie pe care perlele le-ar fi putut acumula. Argintul poate sa fie curatat folosind o parte de amoniac si o parte de apa. Ia o periuta delicata de dinti si indeparteaza delicat orice murdarie. Apoi, permite-i argintului sa se usuce. Dupa ce bijuteria s-a uscat, poti sa o stergi cu o carpa moale.

Oricat de veche ar fi o bijuterie, intotdeauna ea trebuie sa arate bine. Din pacate, de obicei piesele tale favorite au nevoie cel mai des de curatare, deoarece purtarea frecventa le face sa para murdare, fade. Din fericire insa, poti sa-ti faci bijuteriile, indiferent daca sunt pietre sau metale pretioase, sa arate ca noi utilizand cateva metode simple, la indemana oricui.

Sapun si apa

Umple un bol cu apa calduta si pune putin detergent. Puneti bijuteriile in apa timp de 2-5 minute iar apoi le poti lua si peria cu o periuta de dinti. Clateste cu apa calduta pentru a elimina excesul de detergent, iar apoi lasa-le la uscat pe un prosop pufos peste noapte. Aceasta metoda poate fi folosita pentru aur, argint, diamante si opal.

Sapun de bebelusi

Umple un bol cu apa, ca la metoda precedenta, dar de data aceasta foloseste sapun de bebelusi in loc de detergent. Pune bijuteriile in apa, dar nu le lasa mai mult de 1 minut. Apoi le scoti si le stergi pentru uscare cu un material pentru lustruit, ca de exemplu pielea de caprioara. Aceasta metoda este folosita pentru a nu zgaria suprafetele fine si dupa cum v-ati dat seama probabil deja, este ideala pentru a curata perlele si pietrele pretioase.

Praf de copt

Pune peste suprafata unui bol folie de aluminiu si puneti bijuteriile in el. Acopera cu praf de copt astfel incat bijuteriile sa fie in totalitate acoperite, iar apoi toarna putina apa fierbinte. Cand mixtura inceteaza sa mai faca bule, scoate bijuteriile si clateste-le cu apa calduta. Lustruieste apoi cu o carpa moale. Aceasta metoda este buna numai pentru argintul patat, fara pietre pretioase integrate.

Amoniac

Umple un bol cu o ceasca de apa calda si un sfert de ceasca de amoniac. Pune bijuteriile in el si lasa-le 20 de minute, apoi scoate-le si periaza cu o periuta de dinti. Clateste cu apa calda si lasa-le sa se usuce pe un prosop pufos. Aceasta metoda cu amoniac poate fi folosita pentru diamante si bijuterii ce contin platina.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Inelul de Logodna — NU Este Doar o Simpla Bijuterie

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro