Industria romaneasca in picaj. Singura industrie aflata in crestere e industria minciunilor guvernamentale

Cifra de afaceri in industrie este de trei luni consecutive in cadere. Industria metalurgica si industria petrochimica sunt in picaj. Singura industrie aflata in crestere e industria minciunilor guvernamentale.

Cum e viata romanilor alaturi de USL? Mai taxata si mai somera. Pana acum avem 20 de majorari sau noi taxe si impozite. Numarul somerilor inregistrati (conform BFM) a crescut cu aproape 40.000 persoane in luna ianuarie 2013, comparativ cu aceeasi luna a anului 2012.

Guvernul USL se confrunta deja cu o primavara a protestelor. Cresterea taxelor, a preturilor si a somajului determina nemultumiri sociale accentuate si demonstreaza esecul Guvernului in crearea de noi locuri de munca. Unde este milionul de noi locuri de munca promise in campania electorala? Romanii nemultumiti de nepasarea Guvernului au inceput primavara protestelor.

Angajatii de la Mechel Campia Turzii au intrat in a treia saptamana de proteste. Angajatii de la Mechel Targoviste au inceput si ei protestele. La fel au procedat cei din Barlad impotriva exploatarii gazelor de sist, dar si angajatii de la Dacia impotriva taxei pe timbru.

Guvernul nu a dovedit niciun pic de interes, nicio solutie si nicio bruma de compasiune. Comportamentul guvernantilor e la fel de indiferent ca si in cazul Oltchim, unde peste 3200 de familii sunt direct afectate si alte zeci de mii de familii indirect afectate.

Care e reactia Guvernului? USL introduce zilnic noi taxe si impozite. Azi, in Comisia de Buget-Finante, am retrimis catre Guvern proiectul de Lege pentru aprobarea OUG 5/2013 care prevede introducerea unui nou impozit in sectorul energiei electrice si al gazului natural.

PDL spune stop cresterii taxelor! Sugrumam producatorii, mediul de afaceri in ansamblu. Nepasarea lui Victor Ponta si a Guvernului USL nu e o solutie. Problemele nu dispar ignorandu-le, ci rezolvandu-le.

Andreea PAUL,
Deputat de Țara Oasului, Satu Mare
Comisia de Buget-Finante