India, a treia țară care depășește un milion de cazuri de coronavirus

iulie 17, 2020

India a devenit a treia țară din lume care a depășit un milion de cazuri de infectare cu coronavirus, în timp ce Brazilia a trecut, la rândul ei, de un alt prag psihologic, cel de două milioane de infectări.

Lider la nivel mondial privind cazurile de coronavirus rămân Statele Unite care au 3.576.000 de cazuri, potrivit datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins.

India a înregistrat doar în ultimele 24 de ore un nou record de  34.956, iar situația este îngreunată de faptul că cele mai afectate sunt cartierele în care trăiesc cei mai săraci și marginalizați dintre indieni, lucru ce face dificilă prevenirea răspândirii pandemiei într-un stat cu peste 1,3 miliarde de locuitori și puternice inechități sociale.

Pe lângă lipsa de acces la servicii de sănătate, pentru 74 milioane de oameni care trăiesc și muncesc umăr la umăr în cartiere mărginașe, distanțarea socială este imposibilă. Apa potabilă este puțină, fapt ce îi face și mai predispuși la a contracta boala.

Situația este dificilă și în Brazilia, unde minimalizarea pericolului de către președintele Jair Bolsonaro (infectat la rândul său), sărăcia din cartiere mărginașe ale marilor orașe și lipsa serviciilor de sănătate au contribuit la dezastru sanitar care dus la peste 2 milioane de infectări peste 76.000 decese confirmate. Iar acestea sunt doar cifrele oficialii, experții afirmând că situația ar fi mult mai gravă dar este ascunsă de lipsa capacității de testare în masă, potrivit Euronews.

Și în India, răspunsul inițial la apariția virusului a fost lent, iar apoi autoritățile au încercat să câștige timp, închizând întreaga populație de 1,4 miliarde de oameni timp de trei săptămâni pe 24 martie. Blocarea la nivel național, prelungită apoi cu încă cinci săptămâni, a dus la un cost economic enorm pe fondul unei crize umanitare fără precedent, când milioane de lucrători migranți săraci au fost nevoiți să se întoarcă în mediul rural din cauza pierderilor de locuri de muncă și a foametei.

Aproape 590.000 de persoane și-au pierdut viața la nivel mondial de la izbucnirea pandemiei la finalul lui 2019 în China, în timp ce 13,7 milioane de persoane s-au infectat.

 

 

 

 

 

Sursa: europalibera.org

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro