Incredibil! Miresele pot prezice divortul inainte de nunta

Nu este vorba de vrajitorie, de interventia „adevaratei fiice a mamei Omida”, ci de rezultatele unui studiu stiintific temeinic. Cercetarea demonstreaza ca ezitarile miresei inaintea ceremoniei sunt semnul unei casnicii cu probleme, care se poate finaliza, in viitorul apropiat, cu un divort.

Studiul realizat de catre Justin Lavner, doctorand la universitatea americana UCLA, vine sa contrazica opinia generala conform careia toata lumea are dubii inainte de nunta, iar aceste dubii nu trebuie bagate in seama deoarece sunt absolut normale si ca vor trece. Stiinta reuseste sa demonstreze contrariul. Femeile care au avut ezitari inainte sau in ziua nuntii au demonstrat o predispozitie la divort de 2,5 ori mai mare decat cele care au spus „DA” hotarate. Ezitarile si gandurile contradictorii cu legate de compatibilitatea cu partenerul au dus la divort dupa primii patru ani de casnicie.

Lavner a realizat studiul pe un esantion de 232 cupluri de proaspat casatoriti din Los Angeles care au fost monitorizate timp de patru ani.