Incredibil! Gazele scoicilor din Marea Baltică au un impact major asupra încălzirii globale

octombrie 19, 2017

Oamenii de știință au făcut o descoperire șocantă. Ei au studiat viața din Marea Baltică și au constatat o realitate dură. Gazele scoicilor care trăiesc în acest ecosistem reprezintă 10% din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră produse de Marea Baltică.

Studiul, publicat în „Scientific Reports” arată că moluștele, midiile și stridiile produc 10% din metanul și oxidul de azot din Marea Baltică, acesta fiind un rezultat direct și inevitabil al digestiei lor. În urma descoperirii, oamenii de știință au tras un semnal de alarmă spunând că scoicile joacă un rol care nu poate fi neglijat în ceea ce privește producția gazelor cu efect de seră.

Metanul și oxidul de azot au un potențial negativ mult mai ridicat decât dioxidul de carbon în ceea ce privește încălzirea globală și schimbările climatice.

Conform cercetătorilor, la baza problemei ar fi îngrășămintele sintetice folosite în agricultură care ajung și în apă. Odată ajunse în apă modifică hrana viețuitoarelor din ecosistem. În cazul scoicilor, le provoacă un volum mai mai mare de gaze pe care le elimină.

Oamenii de știință spun că, deși aceste viețuitoare produc gaze de milioane de ani, iar impactul asupra mediului nu este sesizabil, acest lucru se va schimba datorită omului asupra mediului lor natural, ca urmare a demersurilor de creștere a producției de fructe de mare.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro