Incepe reautorizarea fermelor de crestere a pasarilor

În ultimele trei săptămâni, datorită evoluţiei gripei aviare, reprezentanţii A.N.S.V.S.A. au efectuat peste 47000 de controale cu tematica, respectarea normelor de biosecuritate în fermele de creştere a păsărilor. S-a constatat că aproximativ 30% din fermele controlate nu respectau normele de biosecuritate, dintre care unele aveau deficienţe care puteau fi remediate şi li s-a suspendat temporar activitatea până la remedierea acestora, iar celelalte au fost închise.

Preşedintele A.N.S.V.S.A. Marian Avram a declarat că „S-a demarat o nouă etapă, de reautorizare a fermelor de creştere a păsărilor, conform noilor schimbări legislative privind normele de biosecuritate în ferme.

Scopul acestei acţiuni este de a avea în România numai ferme care să fie sigure pentru consumul populaţiei. Nu vrem să se mai repete situaţia de la Codlea. Aici, sprijinul crescătorilor de păsări este esenţial, deoarece principala responsabilitate în cazul apariţiei unei boli la animale revine proprietarului, care trebuie să anunţe imediat medicul veterinar.”

A.N.S.V.S.A. îşi propune să colaboreze îndeaproape atât cu consumatorii, cât şi cu crescătorii de păsări, în vederea promovării unei atitudini civice, proactive faţă de sănătatea animalelor şi implicit a sănătăţii publice.