Incepe concursul ROMANIAN DIVING AWARD

Centrul de Scafandri, Autoritatea Nationala in domeniul calificarii scafandrilor si lucratorilor subacvatici din Romania, organizeaza competitia ROMANIAN DIVING AWARD, in perioada 14 mai – 1 octombrie.

Aceasta se adreseza tuturor scafandrilor din Romania, profesionisti si recreationali, precum si companiilor cu activitate in domeniul scafandreriei. Concursul consta in recuperarea de catre participanti a unui numar de 11 plachete (obiective), care vor fi puse la adancimi cuprinse intre 10 si 85 de metri de catre specialistii Centrul de Scafandri.

La data de 14 mai, incepand cu ora 09.30, Nava Maritima de Interventie cu Scafandri \"Grigore Antipa\" va iesi pe mare pentru executarea unui exercitiu de antrenament al scafandrilor de mare adancime, in cadrul caruia se vor planta aceste obiective.

Pe site-ul Centrului de Scafandri, www.centruldescafandri.ro se gaseste Regulamentul competitiei ROMANIAN DIVING AWARD, iar de la data de 20 mai, in sectiunea dedicata concursului, se vor anunta raioanele initiale in care pot fi descoperite plachetele.

Cu o activitate de peste 35 de ani in domeniu, Centrul de Scafandri al Fortelor Navale dispune de specialisti care, pe langa activitatile practice din acest domeniu, fac parte si din comisii si comitete ce reglementeaza activitatea de scafandrerie la nivel national si international.

Scopul principal al ROMANIAN DIVING AWARD il constituie promovarea profesiei de scafandru, atragerea unui numar cat mai mare de tineri catre aceasta profesie si incurajarea practicarii scufundarilor recreative pe litoralul Marii Negre.

Iubitorii de scufundari recreationale au devenit o voce puternica pe harta sporturilor extreme din Romania. Cele aproximativ 100 de cluburi, forumuri sau asociatii ale iubitorilor de scuba din intreaga tara numara peste 10.000 de scafandri care asteapta o provocare pentru a-si masura aptitudinile, cunostintele si maiestria sub apa.