Incepand de astazi, locuitorii din Focsani vor avea din nou gaze

„De astazi, locuitori din Focsani vor avea din nou gaze naturale, dupa inundatiile care au avariat o conducta a companiei Transgaz. Sper ca acesta sa fie inceputul bun al normalizarii vietii in judetele afectate de inundatii. Ieri seara, echipele de interventie ale Transgaz au reusit sa monteze noua conducta de 100 metri astfel ca gazele naturale pot fi din nou transportate catre retelele Distrigaz Sud si apoi catre populatia din Focsani.” a anuntat ministrul Ioan Codrut Seres.

Echipele TRANSGAZ au reusit sa monteze conducta inca de marti seara, pentru ca orasul Focsani sa fie alimentat cu gaze naturale incepand de astazi. Solutia adoptata consta in montarea conductei de transport al gazului, pe toata lungimea avariata, intr-alta conducta cu diametrul mai mare, peste care s-a injectat ciment pentru a asigura stabilitatea conductei pe albia raului. Costurile de refacere a acestei magistrale de transport gaze suntst estimate la circa 30 miliarde lei vechi.

In aceasta dimineata echipele Distrigaz Sud au inceput probele pentru repunerea in functiune a conductelor sale (aerisire conducte, odorizare), astfel incat oamenii sa aiba gaze incepand cu mijlocul acestei zile. O atentie deosebita va fi acordata avertizarii populatiei.

Echipele Distrigaz Nord continua lucrarile la refacerea conductei de alimentare a orasului Targu Ocna. Conducerea companiei estimeaza ca vineri vor face primele teste pentru functionarea noii conducte.