La o coferinta pe teme de sanatate s-a atras atentia asupra efectului daunator al schimbarilor climatice pentru cereale, informeaza metro.co.uk.
Cereale precum porumbul sau secara sunt foarte expuse riscului de a fi atacate de ciuperci toxice care se dezvolta in conditii de clima calda si umeda provocata de incalzirea globala. Daca aceste ciuperci toxice sunt consumate in cantitati mari, provoaca imbolnavirea ficatului ceea ce duce in scurt timp la moarte, afirma Lisa Bricknell, o cercetatoare din Australia.
Efectele daunatoare ale toxinelor sunt cunoscute inca din Evul Mediu, cand painea de secara a fost infestata cu astfel de substante. Atunci efectele nocive s-au manifestat prin halucinatii, depresii, fertilitatate redusa care aveau ca finalitate o moarte dureroasa. Painea de secara s-a transformat imediat din sprijinul vietii in sceptrul mortii.
Cercetatoarea spune ca in Australia s-a inregistrat un nivel mare al infestarii culturilor de cereale, iar o crestere a precipitatilor ar reprezenta un pericol real pentru siguranta alimentara.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro