Inaugurarea unor noi puncte de acces la Internet – e-Transilvania

Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy, inaugureaza vineri, 17 martie 2006, la Sangeorgiu de Padure si Galesti, in judetul Mures, noi puncte de acces la Internet – “e-Transilvania”, in prezenta oficialitatilor locale si a reprezentantilor societatii civile.

Ministrul Zsolt Nagy coordoneaza, incepand cu anul 2003, programul de colaborare dintre Uniunea Democrata Maghiara din Romania si Ministerul Informaticii si Comunicatiilor din Ungaria. In anul precedent, in cadrul programului de colaborare, au fost distribuite 162 de computere si 51 de imprimante noi pentru cei care au aplicat. Totodata, 34 de scoli, provenind mai ales din mediul rural, au primit fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii de comunicatii. Proiectul e-Transilvania demarat in cursul anului 2005 presupune infiintarea a 90 de puncte de acces la Internet, cu precadere in mediul rural.

La inaugurare va participa de asemenea domnul deputat Kelemen Atilla, presedintele Organizatiei Judetene Mures a UDMR, precum si reprezentantii autoritatilor locale si ai organizatiilor civile.

Programul inaugurarilor este dupa cum urmeaza:

Orele 11.00: Galesti, casa de cultura
Orele 13.00: Sangeorgiu de Padure, sediul Asociatiei Culturale Bodor Peter.