In premiera o femeie din Marea Britanie primeste un vaccin anticancer

O femeie din Marea Britanie este primul pacient diagnosticat cu cancer care primeste un vaccin anticancer, potrivit publicatiei britanice "The Independent". In varsta de doar 35 de ani, Kelly Potter a primit diagnosticul de cancer cervical in luna iulie 2015 si s-a inscris intr-un program de testare a unui vaccin anticancer in care mai sunt implicati inca 30 de pacienti voluntari.

Cercetatorii care au conceput vaccinul au avut intentia sa incurajeze sistemul imunitar sa reactioneze impotriva unei parti a celulei canceroase care se multiplica in continuu fara a muri.

Pacienta care a testat vaccinul anticancer a declarat: "Sa fiu parte a acestui studiu, mi-a schimbat viata in bine. A fost o experienta foarte pozitiva si foarte interesanta. Ma simt onorata sa fiu implicat. Am obtinut cel mai bun tratament la Guy". Vaccinul contine un mic fragment de proteina din enzima numita telomeraza umana transcriptaza inversa (hTERT), care permite celulelor canceroase sa se divida continuu.

James Spicer, cercetator sef la Centrul de Cercetari St.Thomas din Londra, a precizat: "Sunt foarte putine tumori solide care nu ar raspunde unui astfel de tratament. Este un test in prima sa faza, dar suntem increzatori ca este sigur. Dar, pentru a vedea daca este sau nu eficient trebuie sa asteptam".

Sursa: Agerpres

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro