In perioada de programare 2007 – 2013, Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale (OIPSI) a finantat 678 proiecte in valoare de 306,94 mil euro

februarie 6, 2013

La 31 ianuarie 2013, intre Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI), Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale (OIPSI) si beneficiari sunt in vigoare 610 contracte de finantare in valoare totala de peste 283,5 milioane de euro. Raportat la suma alocata AXEI III, gradul de contractare al fondurilor este in prezent de 54%. Platile efectuate de MSI-OIPSI aferente contributiei UE in acest moment sunt de 24% din suma contractata.

Pentru operatiunile destinate administratiei publice, valoarea totala a finantarii nerambursabile solicitata prin cele 767 proiecte depuse se ridica la 620 milioane euro, de aproape 4 ori mai mare decat alocarea de 156 milioane euro. Aceasta alocare a permis finantarea unui numar de doar 98 de proiecte, pana in prezent fiind realizate plati in valoare de peste 36 milioane euro, reprezentand 25% din valoarea contractata. Pentru mediul privat sunt in vigoare 511 contracte, din care peste 70 cu ONG-uri, cu o valoare totala de peste 25.5 milioane euro, iar 2700 de proiecte sunt in evaluare, cu o valoare a finantarii nerambursabile de peste 165 milioane euro, in raport cu alocarea de 123 milioane euro.

Printre proiectele administratiei publice finantate prin intermediul OIPSI se numara portalul Oficiului National al Registrului Comertului, prescriptia electronica, portaluri de e-Guvernare ale autoritatilor publice centrale si locale, dosarul electronic de sanatate, conectarea a 2446 de scoli la internet in banda larga, proiecte de e-sanatate locale (dezvoltarea unor sisteme de colectare date la nivelul spitalelor). Finantarile pentru mediul privat (IMM-uri si ONG-uri) au acoperit proiecte de conectare la internet in banda larga, crearea de portaluri de comert electronic, sisteme electronice de management si gestiune a resurselor.

Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale (OIPSI) este organizat la nivel de directie generala in cadrul Ministerului pentru Societatea Informationala, avand ca scop gestionarea proiectelor finantate din Fonduri Structurale in domeniul TIC, prin implementarea operatiunilor Axei III din Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice. OIPSI asigura suport companiilor sau autoritatilor publice romanesti interesate sa elaboreze proiecte in domeniul TIC.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro