In era Facebook-ului, despartirile dor mai tare

Cercetatorii sustin ca suferinta provocata de despartiri este mult mai dureroasa in epoca digitala deoarece retele de socializare pastreaza numeroase fotografii si mesaje ce documenteaza fosta relatie, scrie The Telegraph.

Psihologii de la University of California Santa Cruz au intervievat 24 de persoane cu varste cuprinse intre 19 şi 34 de ani pentru a afla care sunt metodele prin care gestioneaza o despartire.

Opiniile peroanelor au fost diferite,Unii au relatat ca le este dificil sa caute online orice memento al relatiei,motiv pentru care unii nu sterg nicio dovada a relatiei pe cand altii sterg absolut tot. Unii dintre ei au marturisit ca pastreaza doar anumite mesaje si fotografii ale fostei relatii.

Cei care nu au sters nimic au trecut mai greu peste momentul despartirii iar cei care au sters tot au regretat uneori aceasta decizie.

Asadar pentru a veni in ajutorul acestei dileme,cercetarii doresc sa creeze un software care sa analizeze profilele online si sa colecteze toate datele intr-un loc ,permitand astfel utilizatorilor sa aleaga ce doresc sa pastreze si ce nu.

Adelina Elena Baciu
redactia@atitudinea.ro