In ce situatii este necesar detartrajul?

Rolul pe care il are detartrajul este mai mult decat unul estetic, ci acesta reprezinta o modalitate prin care pot fi prevenite bolile parodontale. De aceea, programarea pentru o sedinta de detartraj in sector 2, la clinica Elveto Dent, ar trebui sa se afle pe lista bucurestenilor.

Prin aceasta procedura stomatologica, tartrul si placa bacteriana de la nivelul dintilor, care nu pot fi eliminate prin intermediul periajului clasic, sunt indepartate, inclusiv tartrul subgingival. Astfel se obtine o dantura mai curata, igienizata si chiar mai alba.

Cand si de ce trebuie efectuat detartrajul?

Chiar si in cazul unei igiene dentare corecte si eficiente pot exista anumite depuneri dentare – mai mici insa – care in timp pot afecta sanatatea dintilor, dar mai ales a gingiilor. In urma acumularii de tartru, gingiile se inflameaza, ceea ce poate conduce, pe langa durere si disconfort, la retragerea acestora si aparitia bolilor parodontale.

Acesta este si principalul motiv pentru care medicii dentisti de la clinica Elveto-Dent.ro recomanda efectuarea unei astfel de proceduri de aproximativ 2 ori pe an.

Detartraj in sector 2 | Aparat dentar ieftin | Elveto-Dent.ro

detartraj in sector 2

Altfel spus, la fiecare consultatie stomatologica al carei rol este unul preventiv, la care fiecare persoana ar trebui sa se prezinte, ar trebui efectuata si o igienizare profesionala, insotita de procedura de detartraj.

De asemenea si inaintea efectuarii unor lucrari protetice sau chiar inainte de montarea unui aparat dentar va fi necesar un detartraj profesional, pentru a asigura un mediu optim si curat in cavitatea bucala.

De ce este necesar detartrajul inainte de montarea aparatului dentar?

Aparatul dentar este folosit pentru corectarea pozitiei dintilor, care in caz contrar pot favoriza acumularea de tartru, placa bacteriana si, implicit, aparitia cariilor dentare.

Numai ca inainte de etapa propriu-zisa a montarii unui aparat dentar ieftin, medicii dentisti trebuie sa pregateasca intreaga dantura, iar acest lucru consta in identificarea si tratarea tuturor cariilor existente, eliminarea depozitelor de tartru si chiar extractia unor dinti care pot impiedica repozitionarea dintilor.

In concluzie, detartrajul este important pentru orice pacient, indiferent care este starea de sanatate a danturii acestuia, fiind un prim pas in prevenirea bolilor parodontale, care afecteaza din ce in ce mai multi oameni.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » In ce situatii este necesar detartrajul?

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro